Mısır'da bombalı saldırı, en az 100 ölü var

Mısır'ın Ariş kentinde bir camiye düzenlenen bombalı saldırıda katliam meydana geldi. Katliamda şu ana kadar 184 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı

Google Haberlere Abone ol
Mısır'da bombalı saldırı, en az 100 ölü var

Sonhaberler | Haber Merkezi 

Mısır'ın Kuzey Sina eyaletine bağlı Ariş kentinde bir camide meydana gelen patlamada 184 kişi öldü.

Mısır resmi haber ajansı, Kuzey Sina eyaletine bağlı Ariş kentinin batısındaki Ravza Camisi yakınında bir patlayıcının infilak etmesi sonucu 184 kişinin öldüğünü bildirdi.

Güvenlik kaynakları patlamanın cuma namazı sonrası meydana geldiğini belirtti.

MISIR'DA ÜÇ GÜNLÜK YAS İLAN EDİLDİ

Sağlık Bakanı Halid Megahid televizyonda yaptığı açıklamada en az 25 ambulansla yaralıların Er Ariş hastanelerine taşındığını söyledi. 

Mısır devlet televizyonunun bildirdiğine göre, Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah el Sisi saldırıdan hemen sonra acil güvenlik toplantısı düzenledi.

Reuters haber ajansı, Mısır'da kanlı saldırının üzerine 3 günlük yas ilan edildiğini duyurdu.  

​Saldırıyı henüz üstlenen bir örgüt olmadı. 2014'te terör örgütü DEAŞ'a biat eden Sina yarımadasındaki bazı örgütler bölgede yapılan bir dizi ölümcül saldırının sorumluluğunu üstlenmişti.  

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI: MISIR'DAKİ TERÖR SALDIRISINI ŞİDDETLE KINIYORUZ

Dışişleri Bakanlığı tarafından Mısır'ın El Ariş kentinin batısındaki bir camide meydana gelen terör saldırısına ilişkin yapılan yazılı açıklamada, "Mısır'ın El Ariş kentinin batısındaki bir camide meydana gelen ve çok sayıda kişinin ölümüne ve yaralanmasına yol açan terör saldırısını şiddetle kınıyoruz. Saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine ve  kardeş Mısır halkına başsağlığı, yaralılara acil şifa diliyoruz" denildi. 

Yorumlar