Libya'daki isyancı general 'batı destekli' çıktı

Kaddafi sonrası Libya'da oluşan yönetime karşı isyan bayrağı açan emekli general Hafter'in ABD, Fransa ve İngiltere destekli olduğu ortaya çıktı

Google Haberlere Abone ol
Libya'daki isyancı general 'batı destekli' çıktı
ABD ve Fransa tarafından devrilen Muammer Kaddafi'den sonra Libya'da oluşan sivil yönetimin de yine aynı ülkeler tarafından devrilmek istendiği ortaya çıktı. Libya'da uzlaşıyla ortaya çıkan sivil yönetime karşı isyan bayrağı açarak savaş başlatan eski asker Hafter'in ABD, İngiltere, İtalya ve Fransa'dan destek aldığı öğrenildi.  

Middle East Eye sitesi (MEE), ABD, İngiltre, Fransa ve İtalya gibi ülkelerin emekli General Halife Hafter'ın Libya'da düzenlediği hava operasyonlarına destek verdiğini gösteren sesli kayıtlar yayınladı.

MEE'nin haberinde, Libya'daki batılı güçlerin -açıklandığı gibi- sadece gözlem ve keşif görevlerini yapmadıkları, Hafter'ın Libya'nın doğusunu ele geçirmesi amacıyla düzenlediği operasyonlara bu güçlerin kendi uçaklarıyla katıldıkları belirtildi.

Kayıtlarda, Bingazi şehrinin yakınında bulunan Benina askeri hava üssünden havalanan Hafter uçaklarını komuta merkezinden yönlendire, Fransızca ve İtalyanca konuşan hava kontrolörlerin sesi duyuluyor.

Bazı kayıtlarda ise, Libya doğusunda belirlenen hedefleri vurmasının ardından amerikan ve İngiliz aksanıyla konuşan pilotların sesi de duyuldu.

Birleşmiş Milletler tarafından tanınan Libya Uzlaşı Hükümeti'ne karşı isyan eden General Haftar, Libya'nın doğusunda nufuzunu güçlendirmek için IŞİD'le mücadele adı altında savaşıyor. 

 

Yorumlar