Kral Selman: Mısır çok iyi anladı

Kral Selman, "Suudi Arabistan, bu olguyla (terör) askeri, fikri ve medya bazında mücadele edebilmek için İslami bir ittifakın kurulmasının yanı sıra ortak Arap gücü oluşturulması için çalışmanın gerektiğini çok iyi anladı" dedi

Google Haberlere Abone ol
Kral Selman: Mısır çok iyi anladı

Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz, "Suudi Arabistan, bu olguyla (terör) askeri, fikri ve medya bazında mücadele edebilmek için İslami bir ittifakın kurulmasının yanı sıra ortak Arap gücü oluşturulması için çalışmanın gerektiğini çok iyi anladı" dedi.

Kral Selman, Mısır Meclisi'nde yaptığı ve Devlet Televizyonu'ndan canlı yayımlanan konuşmasında, Arap ve İslam ülkeleri liderlerinin terör ve radikalizmle mücadele etmesi gerektiğini, yaşanan olayların bu durumdan en çok bu ülkelerin zarar gördüğünü gösterdiğini söyledi.

Kral Selman, "Suudi Arabistan, bu olguyla (terör) askeri, fikri ve medya bazında mücadele edebilmek için İslami bir ittifakın kurulmasının yanı sıra ortak Arap gücü oluşturulması için çalışmanın gerektiğini çok iyi anladı" ifadesini kullandı.

Meclis Başkanı Ali Abdulal ise ilk defa Suudi Arabistanlı bir liderin meclis çatısı altında konuşma yaptığını vurgularak, "Mısır ve Suudi Arabistan Arap ve İslam dünyasının omurgasıdır ve işbirliğine gitmeleri, ümmetin düşmanlarının planlarının boşa çıkarılması, terörün sona erdirilmesi için tek yoldur" diye konuştu.

Mısır'ın Şarm eş-Şeyh kentinde mart ayında düzenlenen Arap Birliği Zirvesi'nde Arap ülkeleri liderleri ortak Arap gücü oluşturulması yönünde karar almış ancak kararın uygulamaya konulması için adım atılmamıştı.

Mısır'a 7 Nisan Perşembe gelen Kral Selman'ın ziyaretinin 5 gün sürmesi bekleniyor.

Kral olarak ikinci Mısır ziyaretini yapan Selman, ilk ziyaretini Arap Birliği Zirvesi vesilesiyle geçen yıl mart ayında gerçekleştirmişti.

Yorumlar