İsrail Endonezyalı bakanı engelledi

Endonezya Temsilciler Meclisi Başkan Yardımcısı Hasanuddin, Batı Şeria'ya geçmek istedi ancak İsrail tarafından engellendi. Hasanuddin, "İsrail'in tutumu Endonezya'yı korkutamaz" dedi

Google Haberlere Abone ol
İsrail Endonezyalı bakanı engelledi

Endonezya Temsilciler Meclisi Başkan Yardımcısı Tubagus Hasanuddin, İsrail yönetiminin Endonezya Dışişleri Bakanı Retno Marsudi'nin Batı Şeria'yı ziyaretine izin vermeme kararına ilişkin, "İsrail'in tutumu Endonezya'yı korkutamaz" dedi.

Endonezya devlet ajansı Antaranews'de yer alan habere göre Hasanuddin, İsrail'in, Marsudi'nin ziyaretine izin vermemesinin Endonezya'nın Filistin'in bağımsızlığı mücadelesinde aldığı risklerin bir parçası olduğunu söyledi.

Ülkesinin Filistin'in özgürlüğü için mücadeleye devam etmesi gerektiğini belirten Hasanuddin, "Endonezya, özgür Filistin için verdiği mücadelede her türlü riskleri göze almalıdır. İsrail'in sergilediği tutum Endonezya'yı korkutamaz" diye konuştu.

Filistin Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, İsrail'in Ramallah'ta Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ve Dışişleri Bakanı Riyad el-Maliki ile görüşmesi planlanan Marsudi'ye izin vermediği belirtilmişti. İsrail, şubat ayında da Kenya Devlet Başkanı Uhuru Kenyatta'nın Batı Şeria'ya geçerek Abbas ile görüşmesini engellemişti.

 

Yorumlar