İran'da seçime katılma oranı yüzde 62

İran İçişleri Bakanı Fazli, "Ülke genelinde oy sayımı bir kaç küçük bölge dışında tamamlandı. Seçime katılma oranı yüzde 62 oldu" dedi

Google Haberlere Abone ol
İran'da seçime katılma oranı yüzde 62

İran İçişleri Bakanı Abdurrıza Rahmani Fazli, "Ülke genelinde oy sayımı bir kaç küçük bölge dışında tamamlandı. Neticeler peyderpey açıklanıyor. Seçime katılma oranı ise yüzde 62 oldu" dedi.

Başkent Tahran'da İçişleri Bakanlığı Konferans Salonunda basın toplantısında konuşan Fazli, "Tahran'da Uzmanlar meclisi ve İran Meclisi kesin sonuçları açıklandı. Ülke genelinde oy sayımı bir kaç küçük bölge dışında tamamlandı. Neticeler peyderpey açıklanıyor. Seçime katılma oranı ise yüzde 62 oldu" ifadelerini kullandı.

Fazli, "İran halkı ekonomik durumun iyileşmesi, kalkınma, ilerleme huzur ve refah için oy verdi. Bundan sonra vekil olarak seçilenlerin vazifesi bu talepleri yerine getirmektir" şeklinde konuştu.

Siyasi gruplardan hangi adayın kazandığına dair soruya Fazli, "Sonuçları biz aralıklarla açıklıyoruz. Ama kim muhafazakar, kim reformist veya ılımlı bunu bilemiyorum. Çünkü bu tanımlamalar bazen çok yerinde olmayabiliyor. Benim tanımlamaların var olan tanımlamalardan farklı" şeklinde cevapladı.

Ülke'de cuma günü İran Meclisi ve Uzmanlar Meclisi seçimleri yapıldı.

Yorumlar