İran, Rusya'yı Yemen'e de sokacak

Suriye'deki iç savaşa Şam yönetimi tarafından dahil edilen Rusya, şimdi de İran tarafından Yemen'deki iç savaşa sokulacak. İran, Rusya ile Lübnan'a da müdahale edeceği sinyalini verdi

Google Haberlere Abone ol
İran, Rusya'yı Yemen'e de sokacak

Son Haberler Logo

Suriye'de beş yıldır devam eden savaşa Rusya'yı dahil eden Beşar Esad yönetiminden sonra, Yemen'deki iç savaşta taraf olmakla suçlanan İran da Moskova'yı Yemen'e sokmayı hedefliyor. İranlı yetkililer, Rusya ile birlikte Yemen'e gireceklerini açıkladı. 

İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney'in başdanışmanı Ali Ekber Velayeti Rusya ile işbirliğine devam edeceklerini ve Yemen'de de Rusya desteği ile müdahale edeceklerini söyledi.

El-Arabiya haber sitesinin haberine göre İran radyo ve televizyonuna bağlı İranlı Gazeteciler Kulübü Ajansına açıklama yapan Velayeti “İran ve Rusya arasında daha önce görülmemiş bir işbirliği var. Bu işbirliği sadece Suriye ile sınırlı kalmayacak, Irak, Lübnan ve Yemen'de de sürecek” ifadelerini kullandı.

Velayeti, Rusya'nın Esed'in düşmemesi için yaptığı hava saldırılarını da savundu. Velayeti ay başında Moskova'ya gerçekleştirdiği ziyaret esnasında gazetecilerin “İran, Rusya, Suriye ve Hizbullah arasında bir ittifak oluşturulmasının mümkün olup olmadığı” yönündeki sorusunu, “Elbette, ideal olan bu. İran bölgesel meselelerde Rusya'yla stratejik bir işbirliği yürütüyor. Böyle bir ittifak oluşturulması için gereken ön koşullar hazırlanmış durumda” diyerek cevaplamıştı.

İran destekli Şii Husiler ile Suudi liderliğindeki koalisyonun destek verdiği Cumhurbaşkanı Hadi'ye bağlı ordu ve yönetim yanlısı HDG arasındaki çatışmalar ülkenin çeşitli yerlerinde sürüyor.

Yorumlar