Irak ordusu birkaç köyü IŞİD'den aldı

Irak Başbakanı İbadi, operasyonun başlaması ve elde edilen zaferden dolayı Irak halkı ile güvenlik güçlerini kutladı

Google Haberlere Abone ol
Irak ordusu birkaç köyü IŞİD'den aldı

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, Musul'un DAEŞ'ten kurtarılması operasyonun başlaması dolayısıyla Irak halkı ve güvenlik güçlerini kutlayarak, bu yılın ülkede DAEŞ'e karşı zafer yılı olacağını bildirdi.

İbadi, yaptığı yazılı açıklamada, "Irak halkını ve siyasi güçlerini, ülkenin egemenliğiyle toprak bütünlüğü için sürdürülen kutsal mücadelenin başarıya ulaşması için tüm çabayı harcamaya davet ediyoruz." dedi.

Bugün başlayan operasyon kapsamında birkaç köyün kurtarılmasıyla elde edilen başarıdan dolayı Irak halkı ve güvenlik güçlerini tebrik eden İbadi, bu yılın ülkede DAEŞ'e karşı zafer yılı olacağını belirtti.

İbadi, ayrıca Bağdat Operasyonlar Komutanlığındaki üst düzey askeri ve güvenlik yetkilileriyle bir araya gelerek başkentteki güvenlik durumu ve diğer kentlerdeki terör tehdidini ele aldı.

Bağdat'ta Sadr yanlısı kişilerin gösterileriyle ilgili olarak da askeri yetkililerden göstericilerin güvenliğini sağlamalarını talep eden İbadi, göstericilere karşı yasa ve kanunlar çerçevesinde davranılmasını istedi.

Başkent Bağdat'ta Sadr yanlısı binlerce kişi, 4 Mart'ta hükümet binalarının yer aldığı korunaklı Yeşil Bölge'nin girişlerinde reform talebiyle gösteri düzenlemişti. Sadr yanlıları, geçen cuma gününden itibaren de Yeşil Bölge girişlerinde başlattığı sivil itaatsizlik eylemine bugün de devam etti.

Yorumlar