IKBY lideri Barzani, Bağdat'ta

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi'nın, Bağdat'ı ziyaret eden Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesud Barzani ile bir araya geldiği bildirildi.

Google Haberlere Abone ol
IKBY lideri Barzani, Bağdat'ta
Irak devlet televizyonunda yayınlanan haberde, "Başbakan Haydar İbadi, Mesud Barzani'nin başkanlık ettiği Kürdistan Bölgesi heyeti ile Musul'u DAEŞ'ten geri alma operasyonunda ülkenin tüm renklerinin askeri ve insani çabasını birleştirmesi gerektiğini görüştü." denildi.

Bağdat'ta bulunan Barzani'ye Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) Genel Sekreter Yardımcısı Kosret Resul, KYB'li Molla Bahtiyar, KDP'li Roj Nuri Şaves ve IKBY Divan Başkanı Faud Hüseyin ile Kürdistan İslami Birlik Partisi Genel Sekreteri Selahaddin Bahaddin eşlik ediyor.

AA muhabirinin Irak Başbakanlık ofisinden edindiği bilgiye göre, Barzani liderliğindeki IKBY heyeti ve İbadi görüşmesinde ayrıca, Şii milis güçlerden oluşan Haşdi Şabi liderlerinden Hadi el-Amiri, Meclis Başkan Yardımcısı Humam Hammudi, Milli Güvenlik Müsteşarı Falih Feyyad, Adalet Bakanı Haydar Zamili ve Ziraat Bakanı Felah Zeydan'da yer aldı.

Heyetler arası görüşmenin ardından iki liderin baş başa kapalı görüşme gerçekleştirdiği de aktarıldı.
Barzani'nin Irak Cumhurbaşkanı Fuad Masum, Şii Ulusal Koalisyonu lideri Ammar Hekim ve Vataniyye Koalisyonu lideri ve eski Başbakan İyad Allavi ile görüşmesi bekleniyor. Barzani, Bağdat'taki temaslarının ardından Erbil'e döneceği kaydedildi.

Yorumlar