Hizbullah'ın ikinci adamı Bedreddin Şam'da öldürüldü

İsrail, Lübnan Hizbullah'ının askeri sorumlusu Bedreddin'i Şam yakınlarında düzenlediği hava saldırısında öldürdü

Google Haberlere Abone ol
Hizbullah'ın ikinci adamı Bedreddin Şam'da öldürüldü
Suriye'de Şam rejiminin yanında savaşan Lübnan Hizbullah'ı en büyük kaybını verdi. Örgütün askeri kanat sorumlusu İmad Muğniyye'nin halefi Mustafa Bedreddin, İsrail tarafından Şam yakınlarında düzenlenen hava saldırısında hayatını kaybetti. İsrail, daha önce de birçok kez Suriye'de düzenlediği hava saldırılarında Hizbullah konvoylarını ve askeri birliklerini vurmuştu. 

Lübnan Hizbullahı yazılı açıklamasında, Hizbullah'ın askeri lideri Mustafa Bedreddin'in, İsrail hava saldırısında öldürüldüğünü duyurdu. Reuters'ın haberine göre Hizbullah, Mustafa Emin Bedreddin'in Salı gecesi Şam Havaalanı yakınlarında öldürüldüğünü söyledi. Açıklamada Bedrettin için "1982'den bu yana İslami Direniş operasyonlarının çoğunda görev aldı" dendi.
 
Bedrettin, 2008 yılında Şam'da bombalı araçla düzenlenen saldırıda ölen Hizbullah komutanı İmad Muğniye'nin kayınbiraderi ve halefiydi. Muğniyet ve Bedreddin'in, 1983 yılı Ekim ayında Beyrut'taki ABD Deniz Piyade barakalarını hedef alan saldırıyı beraber düzenledikleri öne sürülüyor. 
 
Beyrut'taki bu saldırıda 241 Amerikan askeri ölmüştü. Bedreddin, eski Lübnan Başbakanı Refik Hariri'nin 2005'te öldürüldüğü suikastı araştıran BM Özel Mahkemesi tarafından Hariri'yi öldürmekle suçlanan ve hakkında uluslararası yaptırım kararı alınan Hizbullah üyeleri arasında yer alıyordu.
 
1961 doğumlu Mustafa Bedreddin, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'tan sonra hareketin ikinci lideri ve Nasrallah'ın danışmanı olarak biliniyor.

Yorumlar