Gazze Dışişleri'nden İsrail'in iddialarına yalanlama

İsrail'in Gazze hakkındaki kara propagandasına yalanlama geldi

Google Haberlere Abone ol
Gazze Dışişleri'nden İsrail'in iddialarına yalanlama
Gazze'deki Filistin Hükümeti Dışişleri Bakanlığı, Gazze'de faaliyet gösteren uluslararası kurumların, uluslararası hukukun teminatındaki yönetmeliklere uygun tarafsız ve şeffaf bir şekilde çalıştığını bildirdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Gazze'deki uluslararası kurumların bazı çalışanlarının "görevini kötüye kullandığı ve Hamas yararına mali kaynak sağladığı" yönünde İsrail'in öne sürdüğü iddialar reddedildi.

Açıklamada, "Gazze'deki uluslararası kurumlar, herhangi bir siyasi ve başka türlü müdahale olmaksızın uluslararası hukukun teminatındaki yönetmeliklere uygun tarafsız, şeffaf, bağımsız ve özgür bir şekilde çalışıyor. Uluslararası kurumlar, donör ülkeler tarafından İsrail emniyet biriminin yönelttiği iddiaların yaşanmaması için derinlemesine bir denetime tabi tutuluyor." ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, "İsrail'in bu kurumlara ve aktivitelerine yönelik baskısı ve finansman kaynaklarını kurutmak istemesi" konusunda uyarıda bulunuldu.

Gazze'deki Filistinlilere dağıtılan insani ve mali yardımların büyük bir kısmı uluslararası ve Birleşmiş Milletler'e (BM) bağlı kurum ve kuruluşlar aracılığıyla yapılıyor.

İsrail, son dönemde Hamas'ın Gazze'de faaliyet gösteren yardım kuruluşları ve uluslararası kurumlardan kendi yararına mali kaynak sağladığı yönünde iddialarda bulunuyor.

İsrail basınında, İsrail iç istihbarat servisi Şin Bet ve polisin, BM Kalkınma Programında (UNDP) görevli Filistinli Vahid el-Berş'i UNDP yardımlarını Hamas'a verme ve Hamas'la işbirliği yapma suçlamalarıyla gözaltına aldığı haberleri yer almıştı.

BM İşgal Altındaki Filistin Toprakları İnsani Yardım Koordinatörü Robert Piper, önceki gün yaptığı yazılı açıklamada, İsrail'in iddialarının Gazze'de faaliyet gösteren insani yardım kuruluşları için ciddi endişeye neden olduğunu kaydetmişti.

Yorumlar