Gazze'deki UNRWA çalışanları greve gitti

Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı çalışanları bir günlük greve gitti.

Google Haberlere Abone ol
Gazze'deki UNRWA çalışanları greve gitti
Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı (UNRWA) çalışanlarının, kurumun kendilerine sunduğu hizmetleri kısıtlamasına protesto olarak 1 günlük greve gittiği belirtildi.

UNRWA Çalışanları Birliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Gazze Şeridi'nde okullar ve sağlık merkezleri hariç tüm UNRWA merkezlerinde 1 günlük greve gidiliyor. Grevin nedeni ajansın çalışanlarına sunduğu hizmetlerde kesintiye gitmesi." denildi.

Birlik yetkilileri, okullarda yaklaşık 450 personele ihtiyaç varken UNRWA'nın emekli olan çalışanlar yerine yenilerini işe almayı kabul etmediğini aktardı.

Gazze'deki UNRWA Sözcüsü Adnan Ebu Hasene ise kurumun çalışanlarına yönelik sorumluluklarına bağlı olduğunu ancak bu grevin Filistinlilere sunulan hizmetleri etkileyeceği yönünde endişeleri bulunduğunu kaydetti.

Ajansın büyük bir mali kriz yaşadığını ve 96 milyon dolar bütçe açığı bulunduğunu belirten Ebu Hasene, çalışanlarla devam eden müzakere sürecinin sonunda tüm anlaşmazlıkların yakında giderilmesini umduğunu söyledi.

UNRWA, mülteci sayısının sürekli artması ve özellikle 10 yıldır Gazze Şeridi'ne uygulanan abluka nedeniyle bağışçı ülkelerin yaptığı yardımların ihtiyaçları karşılayamaz hale geldiğini belirtiyor.

Yorumlar