Filistinli çocuklardan Celtic'e destek

UEFA'nın Filistin bayrağı açtıkları için disiplin soruşturması başlattığı Celtic'e Filistinli çocuklardan destek

Google Haberlere Abone ol
Filistinli çocuklardan Celtic'e destek
Bir maçta Filistin'e destek için bayraklar açan taraftarlar sebebiyle Celtic takımının UEFA'dan ceza alması gündeme gelmişti. Batı Şeria'daki Ed-Dehişa Mülteci Kampı'nda yüzlerce Filistinli çocuk, UEFA'nın, Filistin'e destek veren İskoç kulübü Celtic'e vermesi beklenen para cezasını ödemek için harçlıklarını bağışladı.

Beytüllahim yakınlarında bulunan İbda Kulübü binası önünde toplanarak İskoç takımına destek içerikli dövizler taşıyan çocuklar, daha sonra UEFA'nın, Avrupa Şampiyonlar Ligi maçında Celtic taraftarlarının Filistin bayrağı açmasından ötürü eylül ayında takıma vermesi beklenen para cezasının karşılanması için harçlıklarını bağışladı.

İbda Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Halid es-Sayfi, yaptığı açıklamada, Dehişa kampındaki çocukların attığı bu adımın hayli manidar olduğunu söyledi ve Celtic taraftarlarına Filistin'e verdikleri destekten ötürü teşekkür etti.

Celtic ile Hapoel Beer-Sheva arasında 17 Ağustos'ta yapılan UEFA Şampiyonlar Ligi elemeleri play-off turu ilk maçında, Celtic taraftarları karşılaşma öncesinde ve esnasında Filistin bayrakları açmıştı. UEFA da olayla ilgili disiplin soruşturması başlatmıştı. İskoç kulübü Celtic'in taraftarları, Filistin için yardım kampanyası düzenlemişti.

 

Yorumlar