Filistin toprağının yüzde 85'i işgal altında

İsrail, 1976'dan bu yana Filistin topraklarının yüzde 85'ini işgal etti. Filistinliler şu an kendi topraklarının sadece yüzde 15'ini kullanabiliyor

Google Haberlere Abone ol
Filistin toprağının yüzde 85'i işgal altında

 

Filistin Toprak Günü münasebetiyle Filistin İstatistik Merkezi tarafından yayınlanan rapora göre, işgalci İsrail Filistin’in tarihi topraklarının yüzde 85’ini, yani 27 bin kilometrekareyi elinde bulunduruyor. Filistin halkının yaşamaya çalıştığı ve elinde bulundurduğu toprak oranı ise sadece yüzde 15.

İşgal yönetiminin 1976 tarihinde başta El-Celil, El-Muselles ve En-Nakab’ta 21 bin dönümlük araziyi gasp etmesiyle ilan edilen Filistin Toprak Günü'nde Filistin halkı içeride ve dışarıda bir dizi etkinlik yaparak toprağına bağlılığını, kimliğini ve tarihi bağlarını canlı tutmaya çalışıyor.

Tarihi Filistin topraklarında Filistin nüfusu yüzde 48’lere gerilerken, işgal rejimi Gazze’nin doğu sınırı boyunca toprağın yüzde 24’ünü gasp etti ve Gavr’ul-Ürdün’ün ise yüzde 90’ını ele geçirdi.

Gavru'l-Ürdün'deki işgal edilen bölgenin Batı Yaka topraklarının yüzde 30’unu teşkil ettiği kaydedildi.

Filistin’in tarihi topraklarını işgal edip gasp eden Siyonist işgal rejimi buralara dışarıdan getirdiği Yahudileri yerleştirmektedir.

Filistinlilerin yeni inşaat veya var olanı büyütme gibi başvurularını reddeden işgal yönetimi, Filistin topraklarına yerleştirdiği Yahudi yerleşimcilerin önünü her yönden açıyor.

Kaynak: Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar