Filistin'e dev Mandela heykeli dikildi

Filistin, Güney Afrika'nın efsanevi lideri Nelson Mandela'nın dev heykelini dikti. 6 metre yüksekliğindeki heykelin açılışı, 27 Nisan 1994'te Mandela'nın Devlet Başkanı seçilmesinin yıldönümünde yapıldı.

Google Haberlere Abone ol
Filistin'e dev Mandela heykeli dikildi
Ramallah'ta dikilen heykelin açılışını Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas yaptı. 

6 metre yüksekliğindeki Mandela heykelinin açılış törenine Abbas ve Filistinli bakanların yanı sıra ülkede bulunan büyükelçi, konsolos ve diplomatlar ile çeşitli Filistinli grupların temsilcileri katıldı.
Ramallah Belediye Başkanı Musa Hadid, Mandela'nın verdiği özgürlük mücadelesine ve Filistin halkı nezdindeki önemine dikkati çekti ve heykelinin Ramallah'ta bulunmasının kendileri için özel bir anlam taşıdığını ifade etti.

Güney Afrika'nın efsanevi lideri Nelson Mandela heykeli geçen perşembe günü Güney Afrika'nın Johannesburg kentinden Filistin'in Ramallah kentine getirilmişti.

Heykelin tüm masrafları Johannesburg Belediyesi tarafından üstlenilmişti.



30 yıllık esaretin ardından Devlet Başkanı oldu

Heykelin açılışı, Güney Afrika Özgürlük Günü olan 27 Nisan'a denk getirildi. Güney Afrika'da ırk ayrımcılığına dayalı apartheid rejiminin sona ermesinin ardından ilk serbest seçimler 27 Nisan 1994'te yapılmıştı. 

Apartheid rejimine karşı verdiği mücadele ile tanınan Mandela, 30 yıla yakın bir süre cezaevinde kalmış, 1994'teki seçimlerde Devlet Başkanı seçilmişti. 
Mandela, 95 yaşındayken, 5 Aralık 2013'te hayatını kaybetmişti.

Kaynak: Reuters, AA

Yorumlar