El Kaide 70 askeri serbest bıraktı

El-Kaide, Hadramevt'te yaklaşık 70 askeri serbest bıraktı. Ebyen'deki operasyonlarda ölen El-Kaide militanlarının sayısı 25'e yükseldi

Google Haberlere Abone ol
El Kaide 70 askeri serbest bıraktı
Yemen'in Hadramevt kentinin merkezi El-Mukalla'da El-Kaide'nin yaklaşık 70 askeri serbest bıraktığı bildirildi.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, örgüt, Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin kentteki Rummah ve Semud ilçelerinde kurduğu kamplardaki askerler arasından alıkoyduğu 70'ini serbest bıraktı.

Örgüt, serbest bırakılan askerleri koalisyon güçlerinin kamplarına geri dönmemeye çağırırken, bir yılı aşkın bir süredir örgütün elindeki Mukalla'yı ele geçirmek için savaşa girmeye niyetlenen tüm hükümet güçlerine sert bir şekilde karşılık verileceğini belirtti.

Öte yandan, Ebyen kentini El-Kaide'den temizlemek için başlatılan operasyonlarda ölen militanların sayısının 25'e yükseldiği belirtildi.

Ebyen Valisi El-Hudr es-Saidi yaptığı açıklamada, ordu birlikleriyle girilen çatışmalarda şu ana kadar 25 militanın öldüğünü ifade etti. Saidi, Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerine ait uçakların düzenlediği saldırılarda ise örgüte ait pek çok bomba yüklü aracın kullanılamaz hale getirildiğini kaydetti.

Emniyet kaynakları daha önce Ebyen'in merkezi Zencebar'da ordu birlikleri ile örgüt militanları arasındaki çatışmada 10'u militan, 2'si asker 12 kişinin hayatını kaybettiğini duyurmuştu.

Yorumlar