El Cezire: Mihraç Ural öldürüldü

El Cezire Arapça, Hatay Reyhanlı'daki saldırıyla adı kamuoyu tarafından duyulan 'Acilciler Grubu' lideri Mihraç Ural’ın öldürüldüğünü duyurdu.

Google Haberlere Abone ol
El Cezire: Mihraç Ural öldürüldü

Suriye'de Beşar Esad rejimi yanında muhaliflere karşı savaşan Mihraç Ural isimli Türk kökenli milisin öldürüldüğü belirtiliyor.

El Cezire Arapça, Acilciler Grubu lideri olarak bilinen, Türkiye'de MLKP, DHKP-C gibi örgütlerle bağlantısı olduğu belirtilen Mihraç Ural’ın öldürüldüğünü duyurdu.

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde 2013'de meydana gelen kanlı saldırı uzun süre Türkiye gündemini meşgul etmişti. 

11 Mayıs 2013'te Reyhanlı'da düzenlenen saldırıda 52 kişi ölmüştü. Saldırının Mihraç Ural tarafından planlanarak gerçekleştirildiği belirtilmişti. 

Ural, Suriye'deki birçok katliamda da başrol oynayan isimlerin başında geliyor. 

Türkiye'deki birçok sol örgütle bağlantısı bulunan Ural hakkında birçok mahkemede yakalama kararı bulunuyor.

MİHRAÇ URAL SON KEZ İKİ GÜN ÖNCE TWITTER'DA GÖRÜLDÜ

Mihraç Ural son olarak iki gün önce Twitter'da ortaya çıkmıştı. Rusya ordusunun desteğiyle Palmira'yı geri alan Beşar Esad'ın zafer kazandığını belirten Ural, Türkiye'ye ve Türk hükümetine mesaj vermişti. 

Ural mesajında, "Hangi ağdalı Osmanlıca kelimelerle suratınıza tükürmek gerek bilmem ama sesiniz soluğunuz kesildi ? Suriye ordusu muzafzafer Tedmur özgür" demişti.

REYHANLI SALDIRISI

Hatay'da Reyhanlı ilçesinin merkezinde 11 Mayıs 2013 tarihinde gün ortasında iki ayrı noktada bomba yüklü araçlarla saldırı düzenlendi.

Saldırıda 52 kişi ölmüş, 146 kişi yaralandı. Bombalı araçlarla düzenlenen bu saldırı, 2015 Ankara saldırısından sonra Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en kanlı ikinci terör eylemi olarak kayıtlara geçtik.

Saldırıyla ilgili olarak 32 şüpheli gözaltına alınmış bunlardan 20'si tutuklanmıştı.

Soruşturmadaki tüm şüpheliler Türk vatandaşıydı. Soruşturmada saldırının arkasında Nasır Eskiocak liderliğinde Esed rejimi yanlısı Suriye gizli servisi El Muhaberat bağlantılı bir silahlı grup olduğu iddiası üzerinde durulmuştu.

Soruşturmanın 1 numaralı zanlısı Nasır Eskiocak emniyet ifadesinde saldırıyı yaptıklarını itiraf etmişti.

Saldırıyı gerçekleştiren örgütün Mihraç Ural'a bağlı olduğu da iddia edildi; ancak soruşturmada bu yönde bir ilerleme sağlanamadı.

 

 

Yorumlar