CENTCOM Komutanı Votel, Lübnan'da

ABD Merkez Kuvvetler Komutanı Votel, Lübnan Genelkurmay Başkanı Kahveci ile görüştü

Google Haberlere Abone ol
CENTCOM Komutanı Votel, Lübnan'da

ABD Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Komutanı General Joseph Votel, Lübnan Genelkurmay Başkanı General Can Kahveci ile bir araya geldi.

ABD'nin Beyrut Büyükelçiliğinden yapılan yazılı açıklamada, göreve gelmesinin ardından çıktığı Ortadoğu turu kapsamında Lübnan'da temaslarda bulunan Votel'in, Lübnan Genelkurmay Başkanı Kahveci ve diğer askeri yetkililerle görüştüğü belirtildi.

Görüşmede, terörizmle mücadele kapsamında Lübnan-ABD işbirliğinin teyit edildiği ifade edilen açıklamada, Votel'in Lübnan ordusunun ülkesinin sınırlarını korumadaki rolüne desteğini ifade ettiği aktarıldı.

Görüşmede Votel'in ayrıca, ABD'nin Lübnan ordusuna silah, askeri ekipman ve eğitim noktasında desteğinin süreceğini söylediği bildirildi.

ABD'nin desteği ile Lübnan'ın sınır güvenliğini ve egemenliğini, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin 1559 ve 1701 sayılı kararlarıyla da uyum içerisinde koruyacağı bilgisine yer verilen açıklamada, ABD'nin Lübnan Ordusu'na 2004'ten bu yana 1,4 milyar dolarlık askeri yardımda bulunduğu anımsatıldı.

CENTCOM'daki görevine 30 Mart'ta atanan Votel, Lübnan ziyaretinden önce Ürdün ve Irak'ta da siyasi ve askeri yetkililerle temaslarda bulunmuştu.

Yorumlar