Ankara'dan Barzani'ye 'dostça, kardeşçe' son çağrı

Başbakan Binali Yıldırım, Irak'ın kuzeyinde referandum yapmakta ısrar eden Barzani yönetimine seslenerek, "Komşularının hiçbirinin istemediği bu yanlışta ısrar etmenin sonu hayr olmaz" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Ankara'dan Barzani'ye 'dostça, kardeşçe' son çağrı

Sonhaberler | Haber Merkezi 

Irak'ta krize neden bölgesel yönetimin referandum ısrarıyla ilgili tartışmalar devam ediyor. Türkiye'den bugün bir kez daha IKBY yönetimine çağrı geldi. Çağrıda yanlışta ısrar edilmemesi gerektiği vurgulandı. 

Başbakan Binali Yıldırım, Irak'ın kuzeyinde pazartesi günü yapılması planlanan ve şu ana kadar gelen bütün çağrılara rağmen ertelenmeyen referanduma ilişkin yeni değerlendirmelerde bulundu. Başbakan Yıldırım, IKBY'nin 25 Eylül'de yapmayı planladığı referanduma ilişkin, "Bu referandum kararı yanlış bir karardır, bir maceradır. Gerekli uyarıları başından beri dostça, komşu ülke olarak, Türkiye olarak yaptık. Ancak görüyoruz ki bu uyarılar yerini bulmamış. Bu yanlışta ısrar devam ediyor. Bütün dünyanın karşı olduğu, komşularının hiçbirinin istemediği bu yanlışta ısrar etmenin sonu hayr olmaz. 80 milyon vatandaşımızla, 780 bin kilometrekare vatan toprağımızla ülkemizin güvenliği, milletimizin refahı için hiçbir maceraya asla müsamaha göstermeyiz. Doğusunda, batısında, kuzeyinde, güneyinde, bu ülkenin neresinde yaşarsa yaşasın bütün insanlarımız müsterih olsun. Bu mesele, Kürt kardeşlerimizin meselesi değildir. Kürt kardeşlerimizin, hem bizim ülkemizle hem de komşu ülkelerle aynı şekilde huzurla, barışla, istikrar içinde yaşamaları bizim en büyük arzumuzdur." dedi. 

Başbakan Yıldırım, 'Sınır ötesi operasyon seçenekler arasında mı?' sorusu üzerine ise "Gayet tabii. Güvenlik, ekonomik ve siyasi seçenekler, hangisi ne zaman devreye girecek, bu bir zamanlama meselesi, gelişen şartlar bunu belirleyecek" cevabını verdi. 

Yorumlar