ABD ve Rusya'dan yılan hikayesine dönen bir buluşma daha

Suriye konusunda yıllardır buluşan ancak şu ana kadar hiçbir somut adım atamayan ABD ile Rusya, bir kez daha Cenevre'de bir araya geldi. Tarafların yılan hikayesine dönen buluşmaları esnasında Suriye'de binlerce insan hayatını kaybetmeye devam etti

Google Haberlere Abone ol
ABD ve Rusya'dan yılan hikayesine dönen bir buluşma daha
Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve ABD'li mevkidaşı John Kerry, ülkelerinin, Suriye'deki askeri eylemlerini koordine etmesine izin verecek bir anlaşmayı şekillendirmek için İsviçre'nin Cenevre kentinde bir kez daha bir araya geldi.

Lavrov, Kerry'yle yapacağı görüşme için önceki gece Cenevre'ye gitmişti. TASS'a bilgi veren diplomatik bir kaynak Kerry'nin de bu sabah Cenevre'ye vardığını söylemişti. Suriye'deki şiddet olaylarının durmasını sağlayacak bir anlaşmanın detaylarını belirlemek için 26 Ağustos'tan beri, biri İsviçre'de ikisi Çin'de olmak üzere üç kez bir araya gelen Lavrov ve Kerry, Cenevre'de gerçekleştirdikleri son görüşmelerinin ardından anlaşmaya yakın olduklarını fakat tüm detaylarına şekil verilmeden bu anlaşmayı ilan etmek istemediklerini söylemişti. Bu arada Lavrov dün gece Cenevre'deki President Wilson Hotel'de BM'nin Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura'yla da kısa bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmenin içeriğine dair bir açıklama yapılmadı.

Yorumlar