ABD açıkladı: Musul'da operasyon durdu

Musul'u DAEŞ'ten almak için ABD öncülüğünde harekete geçen Irak ordusunun ilerleyişi bugün itibariyle durduruldu

Google Haberlere Abone ol
ABD açıkladı: Musul'da operasyon durdu
Sonhaberler / Haber Merkezi 

Musul'da son birkaç gündür ilerleme sağlanamayan operasyon, bugün resmen durduruldu. ABD öncülüğündeki Irak güçleri, günlerdir ilerleme sağlayamıyordu. Kuzeyden ilerleyen Peşmerge de dün yaptığı açıklamada operasyonları durdurduğunu açıklamıştı. 

Terör örgütü DEAŞ karşıtı uluslararası koalisyonda görevli olan ABD’li komutan Albay John Dorrian, Irak güvenlik güçlerinin Musul’un kuzeyine doğru ilerleyişini güvenlik tedbirlerini artırmak ve ikmal nedeniyle durdurduklarını bildirdi.

Albay Dorrian, DEAŞ ile mücadele kapsamındaki gelişmelere ilişkin Pentagon’daki basın mensuplarına bilgilendirmede bulundu.

Musul operasyonuyla ilgili bir soru üzerine Iraklı güvenlik kuvvetlerinin kentin kuzeyine doğru ilerleyişlerini durdukları bilgisini veren Dorrian, askerlerin büyük bir bölümünün beklemede olduğunu ifade etti.

Dorrian, “Askerler duraklıyor ve yeniden pozisyon, tertibat alıyorlar. Arkalarını temizliyorlar. Bunun birkaç gün süreceğini düşünüyoruz, sonrasında Musul’a doğru yürüyüşlerine devam edecekler. Bu onların oyun planı ve bu plana bağlı kalacaklarını düşünüyoruz.” diye konuştu.

Savaşın şu aşamasında böyle bir duraksamanın normal olduğunu vurgulayan Dorrian, bunun Iraklı güçlerin hızını kaybettiklerinin göstergesi olamayacağını kaydetti. Dorrian, duraksamanın askerlere takviyede bulunmak için de gerekli olduğuna işaret etti.

Yorumlar