MEÜ Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı akredite edildi

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Tıp Fakültesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı, Türk Anesteziyoloji ve Reanimasyon Derneği (TARD) tarafından akredite edildi.Yeterlik Kurulu (TARD-YEK) Denklik Kurulu Değerlendirme ve Ziyaret Komitesi tarafından...

Google Haberlere Abone ol
MEÜ Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı akredite edildi

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Tıp Fakültesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı, Türk Anesteziyoloji ve Reanimasyon Derneği (TARD) tarafından akredite edildi.

Yeterlik Kurulu (TARD-YEK) Denklik Kurulu Değerlendirme ve Ziyaret Komitesi tarafından yapılan incelemenin ardından Anesteziyoloji ve Reanimasyon anabilim dalının akreditasyonu onaylandı. Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim dalı, verilen uzmanlık eğitimi, eğiticilerin bilimsel aktiviteleri, kurumun fiziksel koşulları ve sağlık hizmetinin kalitesi göz önünde bulundurularak ulusal standartlar kapsamında değerlendirildi.

Rektör Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı toplantı salonunda anabilim dalı çalışanlarıyla bir araya geldi. Toplantıya, Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Meltem Nass Ducce, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Hakan Öztürk, Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Şebnem Atıcı ile Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı öğretim üyeleri Prof. Dr. Ali Aydın Altunkan, Prof. Dr. Nurcan Doruk, Prof. Dr. Handan Birbiçer, Prof. Dr. Davud Yapıcı, Prof. Dr. Egemen Bilgin, Yrd. Doç. Dr. Mustafa Azizoğlu, Yrd. Doç. Dr. Aslınur Sagün ve asistanlar katıldı. Toplantıda konuşan Rektör Çamsarı “Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim dalı bizim akredite edilen 4’üncü birimimiz. Akredite olmak, hem eğitim açısından hem verilen hizmet açısından önemli. Akredite edilen bölüm sayımızı arttırmak için elimizden geleni yapıyoruz. Bu başarıda katkısı olan herkese teşekkür ederim" dedi.

Anabilim dalı Başkanı Atıcı ise eğitimin yapılandırılması anlamına gelen akreditasyonun, eğitim veren kurumlarca edinilmesi gereken bir belge olduğunu kaydetti. Atıcı, akreditasyonun, mezun olan uzmanların aynı eğitime tabi tutulduğunu ve standartlara uygun olduğunu gösteren ulusal bir belge olduğunu söyleyerek, belgenin geçerliliğinin 5 yıl olduğunu belirtti.

Yorumlar