Hande Fırat Ankara temsilcisi oldu

Hürriyet'in başarılı çalışanlarından Hande Fırat, gazetenin Ankara temsilciliğine getirildi

Google Haberlere Abone ol
Hande Fırat Ankara temsilcisi oldu

Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Deniz Zeyrek'in yerine, CNN Türk Ankara Temsilcisi Hande Fırat getirildi. Kararı bu sabah çalışma arkadaşlarına açıklayan Zeyrek, gazetedeki görevine köşe yazarı olarak devam edecek. 

Daha sonra Hürriyet, görev değişikliğine ilişkin olarak şu açıklamayı yaptı: “Deniz Zeyrek, Ankara Temsilcisi olarak gazetemize çok önemli katkılarda bulundu. Kendisine bu süre içinde ortaya koyduğu başarılı mesai için teşekkür ediyorum. Deniz Zeyrek, gazetemize katkılarını yeni dönemde yazar olarak sürdürecek. Hande Fırat,Türkiye’de televizyon gazeteciliğinin en önemli isimlerinden biri. Mesleki birikimiyle, çalışkanlığı, girişkenliği, atak gazeteciliği ile başarısını kanıtlamış bir meslektaşımız. Hande’nin, Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi olarak başarılarını sürdüreceğine güvenimiz tamdır. Kendisine yeni görevinde başarılar diliyoruz.”

Hande Fırat kimdir? 

Hande Fırat, 10 Eylül 1974'te Ankara'da doğdu.Ortaöğrenimini Ankara Tevfik Fikret Lisesi'nde, yükseköğrenimini ise Ankara Üniversitesi Radyo ve Televizyon Bölümü'nde tamamladı. Fırat, televizyonculuk kariyerine yükseköğrenimi devam ederken başladığı staj ile adım attı. Kanal D, NTV ve BRT'de görev aldı. Kasım 1999'da CNN Türk'te başbakanlık muhabiri olarak çalışmaya başladı. 2011'de CNN Türk'ün, 2014'te de Kanal D'nin Ankara Temsilcisi oldu.

2016 Türkiye askerî darbe girişimi sırasında Türkiye Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı FaceTime üzerinden CNN Türk canlı yayınına konuk etti. Aynı yıl düzenlenen 43. Altın Kelebek Ödülleri'nde "Yılın Medya Olayı" dalında ödüle layık görüldü. İngilizce ve Fransızca bilen Fırat'ın 11 yaşında Nehir adında bir kız çocuğu var. 

Yorumlar