Meclisin tarihi mirasına 825 bin ziyaretçi

-TBMM Başkanlığına bağlı saray, müze, köşk ve kasırları 10 ayda 825 bin kişi ziyaret etti -Dolmabahçe Sarayı başta olmak üzere saray, köşk ve kasırlar 72 heyeti ağırladı

Google Haberlere Abone ol
Meclisin tarihi mirasına 825 bin ziyaretçi

TBMM (AA) - SEVAL GÜLER - TBMM Başkanlığına bağlı saray, müze, köşk ve kasırları 2017 yılının 10 ayında 825 bin 430 kişi ziyaret etti.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda Meclis Başkanlığının bütçesine ilişkin görüşmelerde, Başkan İsmail Kahraman tarafından yapılan sunumda, TBMM bünyesindeki tarihi yapılara ilişkin de bilgiler verildi.

Sunumda, Meclise emanet edilen tarihi mirasın korunması, yaşatılması ve tanıtılması amacıyla yürütülen çalışmalara büyük önem verildiği belirtildi.

1 Ocak-20 Ekim 2017 tarihleri arasında Meclis Başkanlığı bünyesindeki saray, müze, köşk ve kasırları yurt içi ve yurt dışından 825 bin 430 kişinin ziyaret ettiği, bu ziyaretçilere rehberlik hizmetinin de verildiği aktarılan sunumda, Dolmabahçe Sarayı başta olmak üzere saray, köşk ve kasırların meclis, devlet, parlamento başkanları, başbakan ve bakanlardan oluşan 72 heyeti de ağırladığı ifade edildi.

Sunumda Beykoz Kasrı'nın restorasyon ve düzenleme çalışmalarının, Aynalıkavak Kasrı Musiki Müzesinin sergi vitrinleri yapımı ve düzenlemesinin tamamlanarak ziyarete açıldığı vurgulandı.

-Kurtuluş Savaşı müzesinin restorasyon projesi hazırlandı

Dolmabahçe Sarayı Hareket Köşkü Veliaht Dairesi ve Mefruşat Dairesinin restorasyon çalışmalarının bittiği, Hereke Halı ve İpek Dokuma Fabrikasının müze fabrikaya dönüştürüldüğü belirtilen sunumda, Kurtuluş Savaşı Müzesinin (Birinci TBMM Binası) restitüsyon ve restorasyon projelerinin de hazırlandığı bilgisine yer verildi.

Sunumda ayrıca Yalova Atatürk Köşkü ve Sosyal Tesis binalarının güçlendirilmesi işinin büyük oranda tamamlandığı, Dolmabahçe ve Beylerbeyi Sarayları ile Florya Atatürk Köşkü, Aynalıkavak, Küçüksu, Beykoz ve Maslak Kasırlarında bakım onarım çalışmalarının devam ettiği kaydedildi.

Yorumlar