Simav kestanesi pazara indi

Lezzetiyle ünlü Simav kestanesi, seyyar satıcılar ile pazar tezgahlarındaki yerini aldı.Kütahya’nın Simav ilçesinde, kış günlerinin vazgeçilmezi kestaneler toplanıp pazarda tüketiciyle buluştu. Bu yıl 7 TL ile 20 TL arasında satışa sunulan...

Google Haberlere Abone ol
Simav kestanesi pazara indi

Lezzetiyle ünlü Simav kestanesi, seyyar satıcılar ile pazar tezgahlarındaki yerini aldı.

Kütahya’nın Simav ilçesinde, kış günlerinin vazgeçilmezi kestaneler toplanıp pazarda tüketiciyle buluştu. Bu yıl 7 TL ile 20 TL arasında satışa sunulan Simav kestanesinin toptan satışlarına izin verilmeyeceği belirtiliyor. Geçtiğimiz yıllarda ilçe dışından gelen toptancıların, Simav kestanesini toptan alıp, yüksek fiyatla pazarladıkları biliniyor.

Simav kestanesi doyurucu özelliğinin yanı sıra, kış şartlarının fiziki şartlarına karşı koruyucu olmasından dolayı pazarda ilgi görüyor. Hediyelik gıda olarak da tercih edilen Simav kestanesine indirimli kargo uygulaması yapılıyor.

Simav’a bağlı Demirciköy beldesinden kestane satmak üzere Simav pazarına gelen, kestane üreticisi Mehmet Özata (60), bu yıl kestane rekoltesinin düşük olduğunu, işçilerin günlük ücretlerinin yüksek olduğunu belirtti. Özata, “Bu yıl kestane az olduğu için fiyatlar biraz yüksek. kış aylarında 20 TL nin altına düşmez” dedi.

Kestane üreticisi Ahmet Üstün (71), kestane ağaçlarında görülen dal kanseri hastalığı sebebiyle, kestane ağaçlarının dallarının kuruduğunu belirtti. Üstün, “2007 yılında yapılan, Simav 1’inci kestane festivalinde birincilik ödülü almıştım. 10 yıllık bir süre içinde, kestane ağaçlarımızın bazıları kurudu, bazılarının da dallarını kesmek zorunda kaldık. Simav pazarına getirdiğim kestanelerimi 15 ile 20 arasında satıyorum” diye konuştu. (MEİ-EFE)

Yorumlar