Üsküp'te 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma Programı

- Makedonya-Türkiye Ticaret Odasınca Makedonya'nın başkenti Üsküp'te 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma Programı düzenlendi - Makedonya’nın Türk kökenli Devlet Bakanı Kahil: - "Bu tarz örgütler, aramızda, ülkemizin dışında ve Türkiye'de bulunan, tekrar etkin hale gelerek Türkiye'yi istikrarsızlaştırmak için fırsat kollayan örgütlerdir. Bu yüzden bu tarz etkinlikler birbirimize daha yakın olmamız, birlikte olup kendi çıkarları kapsamında medeni yaşama karşı olan insanları tanımamız için bir fırsat. Bizim şahsi çıkarlarımız yoktur. Bizim şahsi çıkarlarımız Türkiye'nin varlığı ve büyümesinden yanadır."

Google Haberlere Abone ol
Üsküp'te 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma Programı

ÜSKÜP (AA) - Makedonya’nın başkenti Üsküp’te 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma Programı düzenlendi.

Makedonya-Türkiye Ticaret Odası (MATTO) tarafından düzenlenen anma programına Makedonya’nın Türk kökenli Devlet Bakanı Adnan Kahil, Türkiye’nin Üsküp Büyükelçisi Tülin Erkal Kara, milletvekilleri, ülkedeki Türk kurum ve kuruluşlarının temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda iş adamı ve davetli katıldı.

Program, şehitlerin anısına saygı duruşu ve iki ülkenin milli marşlarının okunmasıyla başladı.

Bakan Kahil, burada yaptığı konuşmada, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bir çağrısıyla halkın Türkiye'yi bölmeyi hedefleyenler karşı durduğunu anımsattı.

Türkiye'yi istikrarsız hale getirmek isteyenlerin halen mevcut olduğunu dikkati çeken Kahil, şöyle konuştu:

"Bu tarz örgütler, aramızda, ülkemizin dışında ve Türkiye'de bulunan, tekrar etkin hale gelerek Türkiye'yi istikrarsızlaştırmak için fırsat kollayan örgütlerdir. Bu yüzden bu tarz etkinlikler birbirimize daha yakın olmamız, birlikte olup kendi çıkarları kapsamında medeni yaşama karşı olan insanları tanımamız için bir fırsat. Bizim şahsi çıkarlarımız yoktur. Bizim şahsi çıkarlarımız Türkiye'nin varlığı ve büyümesinden yanadır."

Büyükelçi Kara da 15 Temmuz'un "Milli Yas Günü" olduğunu dile getirerek bu tarihin her yıl düzenlenecek acı bir tören olduğunu aktardı.

Terörün dini, dili, ırkı, rengi olmadığını belirten Kara, "40 yıldır biz Türkiye’de terör ile mücadele veriyoruz, PKK, DEAŞ, FETÖ bunlar hepsi yeni yeni ortaya çıkmaya başladı, ortak hareket eden terör örgütleridir. Hepsinin ortak bir amacı, hedefi vardır. Türkiye’ye kastetmektir, Türkiye’yi ellerine geçirip istedikleri gibi yönetmektir." dedi.

Kara, Makedonya'da yaklaşık 8 aydır bulunduğunu ve yaptıkları araştırmalar sonucunda ülkede FETÖ ile iltisaklı okullar ve medya kuruluşlarının olduğunu söyleyerek şu değerlendirmeyi yaptı:

"Lütfen bu örgüte karşı dik duralım bunları buradan da püskürtelim. Bugün Türkiye’ye kasteden bu hain kişilerin yarın öbür gün Makedonya’da da aynı emellere ulaşmasını buradan önlemeye çalışalım. Gelin hep birlikte o okullarında yetiştirdikleri militanlara dur diyelim. Anne ve babalara seslenmek istiyorum, oraya her bir kaydınız, yarın öbür gün ülkenize bir militan olarak geri dönecektir, bir terörist olarak geri dönecektir, buna müsaade vermeyelim. Bugün bizim ülkemize kasteden bu hain emeller yarın öbür gün her ülkeye yansıyabilir. Birçok ülkede okulları var bu kişilerin, ve bu okullar sayesinde sızıyorlar, yerleşiyorlar ve yönetimi ele geçiriyorlar. Son noktaları zaten yönetimi ele geçirmektir, devleti ele geçirmektir."

MATTO Genel Başkanı Aydoğan Ademoski ise Makedonya'nın her zaman kardeş ülke Türkiye'nin yanında olacağını vurguladı.

15 Temmuz şehitlerinden Erol Olçok'un MATTO'nun üyelerinden olduğuna işaret eden Ademoski, şunları kaydetti:

"15 Temmuz'un bizim için bir acı anısı daha var. O da bir yıl önce dostumuz, kardeşimiz ve iş arkadaşımız ve aynı zamanda MATTO üyesi Erol Olçok'u kaybettiğimiz tarihtir. FETÖ'nün teröristleri Erol'u öldürmüş olabilirler ancak Makedonya ile Türkiye arasındaki kardeşliği hiçbir zaman öldüremezler, aksine bu ekonomik ve dostane işbirliği devam edecek."

Yorumlar