Babolat Bulgaristan Uluslararası Badminton Şampiyonası

- Türkiye, şampiyonayı 1 gümüş ve 1 bronz madalya ile tamamladı

Google Haberlere Abone ol
Babolat Bulgaristan Uluslararası Badminton Şampiyonası


ANKARA (AA) - Babolat Bulgaristan Uluslararası Badminton Şampiyonası'nda Türkiye, 1 gümüş ve 1 bronz madalya kazandı.

Türkiye Badminton Federasyonundan yapılan açıklamaya göre, olimpiyat elemesine puan veren organizasyonlardan biri olan ve 5 Ekim'de başlayan şampiyona, Bulgaristan'ın başkenti Sofya'da gerçekleştirildi.

35 ülkeden 161 sporcunun katıldığı şampiyonada Türkiye'yi, Emre Lale, Muhammed Ali Kurt, Enis Seselan, Sinan Zorlu, Ahmet Can Oruç, Murat Şen ve Mert Tunç'tan oluşan milli takım temsil etti.

Muhammed Ali Kurt, tek erkeklerde ikinci olurken, aynı kategoride Ahmet Can Oruç üçüncü sırada yer aldı.

Türkiye Badminton Federasyonu Başkanı Murat Özmekik, şampiyonayla ilgili, "Badmintonda kota sistemi, dünya sıralamasına puan veren müsabakalarda puan toplamak üzerine dayalıdır. 2016 Rio Olimpiyatları'ndan sonra ara vermeksizin bu müsabakalara sporcu göndermeye devam ediyoruz. Bu nedenle bir sporcunun asgari olarak yılda 20 müsabakaya gitmesi gerekiyor. Bizlere kaynakları seferber eden başta Gençlik ve Spor Bakanımız Osman Aşkın Bak'a, Spor Genel Müdürümüz Mehmet Baykan'a ve Spor Toto Teşkilat Başkanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu'na teşekkür ediyor, daha fazla başarı ve ülkemizin güzel insanlarına daha fazla hizmet için desteklerinin artarak devam etmesini diliyorum." ifadelerini kullandı.

Yorumlar