Kırklareli’de "Organ Bağışı Haftası" etkinliği

Kırklareli Devlet Hastanesinde, 3-9 Kasım "Organ Bağışı Haftası" etkinlikleri kapsamında "Organ Nakli" konusunda panel düzenlendi.Kırklareli Devlet Hastanesi konferans salonunda düzenlenen panelde Genel Sekreter Yrd. Doç. Dr. Fergan Genç,...

Google Haberlere Abone ol
Kırklareli’de "Organ Bağışı Haftası" etkinliği

Kırklareli Devlet Hastanesinde, 3-9 Kasım "Organ Bağışı Haftası" etkinlikleri kapsamında "Organ Nakli" konusunda panel düzenlendi.

Kırklareli Devlet Hastanesi konferans salonunda düzenlenen panelde Genel Sekreter Yrd. Doç. Dr. Fergan Genç, Hastane Başhekim Uz. Dr. F. Banu İşler ve Nefroloji Uzmanı Uz. Dr. İlhan Kılıç, organ bağışı hakkında sunum yaparak, organ naklinin aşamalarını ve önemi hakkında katılımcılara bilgiler verdi.

Kırklareli Devlet Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. F. Banu İşler, "Tedavisi sadece organ ve doku ile mümkün olan hastalıkların dünyada olduğu gibi Türkiye’de de önemli sağlık sorunlarından biri olduğunu ifade etti.

Organ naklinin tanımını yapan Yrd. Doç. Dr. Fergan Genç, "Sağlıklı yaşarken bana olmaz söylemini bir tarafa bırakarak en olmaz ihtimali göz önünde bulundurup yaşamda bize hayatımızı idame ettirmemizi sağlayan çok kıymetli organlarımızın hayatımızı kaybedip, toprağa verildikten kısa bir süre sonra çürüyüp yok olmasına göz yummadan hâlâ yaşamı devam eden organ ya da doku bekleyen diğer insanların bedeninde yaşatarak başka bir insanın acılarını dindirmek, bir aileye mutluluk getirmek herkesin gönlünde yatan bir durum olsa gerek. Ancak, gerek ülkemizde gerekse Dünyada yeterince organ bağışının olmaması konunun ya yeterince anlatılamamış olduğunu ya da kavranamamış olduğunu göstermektedir" diye konuştu.

Panelde ayrıca organ bağışında bulunarak hayat verenlerin aileleriyle bağışlanan organlar sayesinde hayata tutunan aileler ve nakil bekleyen aileler bu süreçte yaşadıklarını katılımcılarla paylaşılarak, organ bağışının önemine dikkat çekildi.

Yorumlar