Ortaca’da servis şoförlerine değişen yönetmelik anlatıldı

Ortaca’da servis şoförlerine, okul servis araçları yönetmeliğinde yapılan değişiklikler hakkında bilgi verildi.Ortaca İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) Temsilcilik binasında düzenlenen toplantıda,...

Google Haberlere Abone ol
Ortaca’da servis şoförlerine değişen yönetmelik anlatıldı

Ortaca’da servis şoförlerine, okul servis araçları yönetmeliğinde yapılan değişiklikler hakkında bilgi verildi.

Ortaca İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) Temsilcilik binasında düzenlenen toplantıda, İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Jandarma Komutanlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri tarafından servis sağlayıcılarına, Okul Servis Araçları Yönetmeliğindeki değişen maddeler anlatıldı.

Toplantıya, Ortaca İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdülkadir Şahin, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ekrem Gürhan, Polis Memuru Halit Çaydaş, Jandarma Kıdemli Başçavuş Orhan Serhat, servis sağlayıcı firma yetkilileri ve servis şoförleri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdülkadir Şahin, Okul Servis Araçları Yönetmeliğindeki bazı maddelerde değişik yapıldığını belirterek; “Bu tür etkinliklerde bize desteğini esirgemeyen Emniyet ve Jandarma ekiplerimize teşekkür ederim, her zaman yanımızdalar. Mevzuatta bizim zarara uğramamız için gereken hatırlatmaları yapmak için buradalar. Yönetmelikte geçen hafta değişiklik oldu. Resmi gazetede yayımlandı. Bu değişikliğe uyum sağlayabilmek adına sizlerle toplantı yapmak istedik” diye konuştu.

Şube Müdürü Ekrem Gürhan, katılımcılara yönetmelikte yapılan değişiklikleri aktardı.

Toplantıda, araçlardaki emniyet kemeri, araç içi kamera sistemi, yolcuya duyarlı sensörlü koltuklar, öğrenci listesi, sürücü tanıtım kartı, sürücünün kılık-kıyafeti, sürücünün öğrencilere davranış şekli gibi konular yeniden ele alınarak, yönetmelik değişikliği ile birlikte kurallara uyulması konusunda şoförler uyarıldı.

Yorumlar