Zekâ oyunları yarışmasında 6 madalyanın 4’ünü Coşkun Koleji aldı

Dünya Zekâ Oyunları Federasyonu'nun Türkiye'deki temsilcisi Akıl Oyunları Dergisi, Türk Beyin Takımı ve Akıl Derneği'nin organize ettiği İstanbul geneli 3.

Google Haberlere Abone ol
Zekâ oyunları yarışmasında 6 madalyanın 4’ünü Coşkun Koleji aldı

Dünya Zekâ Oyunları Federasyonu'nun Türkiye'deki temsilcisi Akıl Oyunları Dergisi, Türk Beyin Takımı ve Akıl Derneği'nin organize ettiği İstanbul geneli 3. ve 4. sınıflar arası 'Var mısın Akıllım?' Zekâ Oyunları Turnuvası 8-14 Aralık tarihlerinde yapıldı. Sompo Japan Sigorta sponsorluğunda yapılan turnuvanın 1.etabı 8 Aralık’ta Çamlıca Bilfen Koleji’nde yapıldı ve 232 öğrenci katıldı. Yarışmanın değerlendirme heyetinde Türk Beyin Takımı kaptanı Ferhat Çalapkulu, Türk Beyin takımı sporcuları Serkan Yürekli, Mehmet Murat Sevim ve Salih Alan görev aldı. 1.etap yarışmasının ardından 27 öğrenci finale kaldı.

14 Aralık’ta Limak Eurasia Otel’de organizasyonun finalleri gerçekleştirildi. 2 hafta süren yarışmaların sonunda 3.sınıflarda şampiyon Özel Yaşar Cimilli Coşkun İlkokulu’ndan Ramiz Kayaoğlu olurken, ikinci Özel Esenşehir Bilfen İlkokulu’ndan Begüm Muştu, üçüncü ise Özel Yaşar Cimilli Coşkun İlkokulu’ndan Yunus Emre Şahin, dördüncü Özel Yaşar Cimilli Coşkun İlkokulu’ndan Ahmet Kutluhan Keleş oldu. 4.sınıflarda ise birinci Esenşehir Bilfen İlkokulu’ndan Onur Uçar, ikinci Özel Yaşar Cimilli Coşkun İlkokulu’ndan Elif Özkaya ve üçüncü Özel Yaşar Cimilli Coşkun İlkokulu’ndan Mahmut Ragıp Yılmaz oldu. Yarışmada 1.olan öğrencilere Sony Smart TV, ikincilere iPad, üçüncü olanlar ise iPad-mini hediye edildi. Ayrıca finale kalan öğrenciler için ücretsiz Vialand Tema Park Gezisi düzenlenecek.

Yarışmadaki 6 dereceden 4’ünü Özel Yaşar Cimilli Coşkun İlkokulu öğrencileri kazandı. Konuyla ilgili açıklama yapan Özel Yaşar Cimilli Coşkun İlkokulu Akıl Oyunları Kulübü öğretmeni Müleyke Şeker, "Sene başından beri yaptığımız sabırlı ve düzenli çalışmanın meyvesini almış olmaktan dolayı çok mutluyuz. Bu başarı, öğrencilerimizin kendilerine olan güvenlerini ve daha büyük başarılara olan inançlarını artırdı." dedi. Yarışmanın 3.sınıflar kategorisinde şampiyon olan Ramiz Kayaoğlu ise "İlk defa böyle bir yarışmaya katıldım. Aslında çok heyecanlıydım. Dün akşam uyuyamamıştım. Şimdi birinci oldum ve çok mutluyum. Beni hazırlayan öğretmenlerime ve aileme çok teşekkür ederim." ifadelerini kullandı.
CİHAN

Yorumlar