Yozgat TSO ve Bozok Üniversitesi'nden köy okuluna kütüphane

Yozgat Bozok Üniversitesi Genç Fikirler Topluluğu ile Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) işbirliği ile merkeze bağlı Sarıfatma Köyü İlkokulu'na kurulan kütüphane törenle hizmete girdi.

Google Haberlere Abone ol
Yozgat TSO ve Bozok Üniversitesi'nden köy okuluna kütüphane

Yozgat Bozok Üniversitesi Genç Fikirler Topluluğu ile Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) işbirliği ile merkeze bağlı Sarıfatma Köyü İlkokulu'na kurulan kütüphane törenle hizmete girdi.

Kütüphane açılışına Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Özışık, Bozok Üniversitesi Genel Sekreter Vekili Doç. Dr. Seyfullah Türkmen, İl Mili Eğitim Şube Müdürü Şerif Doğan, Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası Kadın Girişimciler İcra Kurulu Başkanı Hatice Sarı, Üniversite Genç Fikriler öğrenci topluluğu başkan ve üyeleri ile köy halkı ve çok sayıda öğrenci katıldı.
Sarıfatma köyünde eğitim gören öğrencilerin ihtiyaç duyduğu kaynak ve kitapların temin edilmesi ile öğrencilere kitabı sevdirmek ve kitap okuma alışkanlığının kazandırılması hedeflenen projede daha önceden kullanılmayan ve atıl durumda olan bina Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası’nın destekleri ve üniversite öğrencilerinin uzun süren tadilat ve onarım çalışmaları sonrası kütüphane haline getirildi. Modern bir görünümüne kavuşturulan bina kütüphane olarak köyde eğitim gören öğrencilerin hizmetine sunuldu.
Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Özışık açılışta yaptığı konuşmada, yardımlaşma ve paylaşma ile çok güzel eserlerin ortaya çıkarıldığını söyledi.
Özışık, “Bozok Üniversitesi Genç Fikirler Topluluğu’na teşekkür etmek lazım. Her şeyden önce üniversiteli genç arkadaşlar buraya geldiler ellerinde fırçalar ve diğer malzemelerle emeklerini verdiler. Köyümüzün okuluna bir kütüphane kazandırdılar." dedi.
İl Milli Eğitim Şube Müdürü Şerif Doğan’da kitap okumanın önemine değindi. Doğan, "Bilgi çağında yaşıyoruz. Bilgi edinmenin en önemli yolu kitap okumaktır. Bu değerli katkılarından dolayı Bozok Üniversitesi Genç Fikirler Topluluğu ile Ticaret ve Sanayi Odasına teşekkür ederim."dedi.
Üniversite Genel Sekreteri Doç. Dr. Seyfullah Türkmen ise yaptığı konuşmada eğitimin önemine değindi. Türkmen, "Orada bir köy var uzakta şiirleri ile büyümüş bir nesiliz. İşte Sarıfatma köyümüz de orada bir köy var uzakta şiirinde anlatılan gelmesekde gitmesekde o köy bizim köyümüzdür şiirinde anlatılan köylerden bir tanesi. Gözden uzak yılan gibi uzayan kıvrılan yollarla gelinen bir köy. Böyle bir köyü seçmek hakikaten önemli bir şey. Bu köyü seçen Üniversite Genç Firikler Topluluğu’nu kutluyorum. Yazının keşfi insanlığın keşfinde önemli bir dönüm noktası olmuştur. Dolayısıyla yazı ile birlikte kitaplar ve bilgiler kalıcı hale geliyor. Bu kütüphaneler bilgiye ulaşmanın yolu olacak. Bilginin kalıcılığını sağlayacak ve öğrencilerimize ufuklar açacak. Bu köyde iletişim olanakları belki kısıtlıdır bu da bir rahmettir. Telefonlarla,bilgisayarlarla geçmeyen vakit benim için şu an çok büyük bir kazançtır. Kitap okuyarak gelişen beyinler, televizyon izleyerek köreliyor." ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından program, öğrenciler tarafından şiirlerin okunması ve kütüphanenin oluşturulmasında katkı verenlere plaket verilmesiyle sona erdi.
CİHAN

Yorumlar