Yaşlı babası yangında ölen oğul: Saygınlığım var niye çekiyorsunuz?

Ankara’da iddialara göre çocuklarının kapıyı üzerine kilitleyip gittiği bir gecekonduda çıkan yangında alzheimer hastası olduğu öğrenilen 92 yaşındaki Mehmet Aygün, hayatını kaybetti.

Google Haberlere Abone ol
Yaşlı babası yangında ölen oğul: Saygınlığım var niye çekiyorsunuz?

Ankara’da iddialara göre çocuklarının kapıyı üzerine kilitleyip gittiği bir gecekonduda çıkan yangında alzheimer hastası olduğu öğrenilen 92 yaşındaki Mehmet Aygün, hayatını kaybetti. Yanan evden çıkartılan yaşlı vatandaşa sağlık ekipleri ambulans içinde müdahale ettiği sırada, olay yerine gelen oğlu ise basın mensuplarına “Benim saygınlığım var. Niye çekiyorsunuz?” diye çıkıştı.

    Olay, öğle saatlerinde Çankaya Öveçler Mahallesi 1344/1 Sokak'ta meydana geldi. Gecekonduda yalnız yaşayan ve ısınmak için soba yaktığı öne sürülen alzheimer hastası Mehmet Aygün’ün evinde bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangını fark eden çevredeki vatandaşlar durumu sağlık ve itfaiye ekiplerine bildirdi. Kısa sürede olay yerine gelen itfaiye erleri yangına müdahale etti. Gecekondunun kapısını kırıp içeri giren itfaiye çalışanları, Aygün’ü hareketsiz halde buldu. Aygün hemen sedye ile ambulansa taşındı. Sağlık ekipleri Aygün’ü hayata döndürmek için yoğun çaba harcadı. Ancak, Mehmet Aygün hastaneye giderken yolda hayatını kaybetti.

    Aygün’ün komşuları ise kendisinin varlıklı biri olduğunu ancak çocuklarının Aygün’e bakmadığını öne sürdü. Yaşlı bir kadın, “Yalnız yaşıyor. 2 oğlu bir kızı var, gelmiyorlar. Telefon açtım ulaşamadım. Çocukları gelmiyor, hanımı öldü yalnız kaldı. Emekli maaşı var. Zenginler. Çocukları bakmadı.” dedi.

    Ölen vatandaşın yine varlıklı birisi olduğunu vurgulayan Nuray Pehlivan ise “Oğlu karşıda oturuyor, yangını gördük gel diyoruz gelmiyor. Alzheimer hastası, gözleri görmüyor. Bakıma muhtaç biri. Birkaç kere kaza geçirdi. Burada araba çarptı. Eve kilitliyorlar. Kapıyı üzerinden kilitliyorlar. Camları tahtalarla kapatıyorlar, dışarı çıkmasın diye. Öğlen bir saatliğine gelip ziyaret ediyorlar daha sonra da bırakıp gidiyorlar.” şeklinde konuştu.

    Yaşanan olayların ardından Mehmet Aygün’ün oğlu İ. Aygün polise bilgi verdi. Kendisini görüntüleyen basın mensuplarına, “Benim saygınlığım var. Niye çekiyorsunuz?” diye tepki gösterdi.

    Polis olayla ilgili soruşturma başlattı. CİHAN

Yorumlar