Yaşadığı dolandırıcılık olayının dizide yer aldığını öğrenince polise başvurdu

Mardin Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube ekipleri Mardin- İstanbul hattı arasında ilginç bir dolandırıcılık olayını ortaya çıkardı.

Google Haberlere Abone ol
Yaşadığı dolandırıcılık olayının dizide yer aldığını öğrenince polise başvurdu

Mardin Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube ekipleri Mardin- İstanbul hattı arasında ilginç bir dolandırıcılık olayını ortaya çıkardı.

Türkiye’de internet üzerinden tanıştıkları kişilerle yatırım yapmak amacıyla kendilerini iş adamı gösterip bazı vatandaşları dolandıran ABD, İngiliz ve Fildişi Sahili vatandaşları olduğu belirlenen dolandırıcı şebekesi Mardin’de kaldıkları otelde polis tarafından yakalandı.

PARAYI VERMEK İÇİN MARDİN’E DAVET ETTİ.
3 gün önce Mardin’de gerçekleşen olayda N.S.(34) isimli şahıs İnternette tanıştığı Amerikan vatandaşı olduğunu ve Türkiye’de ticaret yapacağını söyleyen şahıs aracılığı ile İstanbul’a giderek E.J.(44), A.C.(37) ve O.D.(27) ile tanıştı. Bir otel odasında kendisine beyaz kâğıt içerisine koydukları 100 ABD Dolarının üzerine solüsyon dökerek kâğıt parçalarını jelâtine sardığı daha sonrasında bu kâğıtların 100 ABD Doları'na dönüştüğü gösterildi. N.S şahıslara solüsyon alması için 20 bin Amerikan Doları para verdi. Şahısların kendisinden 40 bin Amerikan Doları daha para istemesi üzerine bu parayı ancak Mardin’de vereceğini söyleyerek dolandırıcıları Mardin’e davet etti.

DOLANDIRILDIĞINI ANLAYINCA ŞEBEKEYİ POLİSE İHBAR ETTİ

Bunun üzerine E.J, A.C ve O.D otobüsle İstanbul’dan Mardin’e gelerek N.S ile buluştu. Kendilerini otele yerleştiren N.S parayı bir gün sonra teslim edeceğini belirtip yanlarından ayrıldı. Durumu arkadaşlarına anlatan N.S. arkadaşlarının, bir televizyon kanalında yayınlanan diziyi izlerken aynı olayın dizide geçtiğini anlatmaları üzerine N.S. Mardin Emniyet Müdürlüğü'ne başvurdu. İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube ekipleri E.J.(44), A.C.(37) ve O.D.(27) isimli yabancı uyruklu dolandırıcı şebekesine kaldıkları otele baskın düzenleyerek, gözaltına aldı.

BİRÇOK KİŞİYİ DOLANDIRDILAR

Kaldıkları otel odasında arama yapan polis şüphelilerin dolandırıcılık olayında kullandıkları kâğıt parçaları solüsyon v.b. malzemeler ele geçirildi. Şüpheli şahıslar ile ilgili olarak yapılan araştırmalar neticesinde, daha önceden Türkiye’de farklı kimlik bilgileri kullanarak başka suçlara karıştıkları tespit edildi. ABD, İngiliz ve Fildişi sahili olduğu belirlenen yabancı şahıslar emniyette yapılan sorgulamaları ardından Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevk edildi.

CİHAN

Yorumlar