UMATYA’da ilk 50’ye giren öğrenci ve öğretmenler ödüllendirildi

Alanya Özel Ufuk Lisesi'nin düzenlediği Ufuk Matematik Yarışması'na (UMATYA) katılan 463 kişi arasından dereceye giren 50 kişi ödüllendirildi.Özel Ufuk İlköğretim Okulu konferans salonunda düzenlenen ödül törenine saygı duruşu ve İstiklal...

Google Haberlere Abone ol
UMATYA’da ilk 50’ye giren öğrenci ve öğretmenler ödüllendirildi

Alanya Özel Ufuk Lisesi'nin düzenlediği Ufuk Matematik Yarışması'na (UMATYA) katılan 463 kişi arasından dereceye giren 50 kişi ödüllendirildi.

Özel Ufuk İlköğretim Okulu konferans salonunda düzenlenen ödül törenine saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlandı. 15 çevre ilçenin 50 okulundan toplam 463 ilköğretim okulu öğrencisinin katıldığı sınavda Özel Fethiye Şehit Fethi Bey Ortaokulu’ndan katılan Muhammed Akdu birinci, Ömer Yılmaz ikinci, Bedirhan Aydemir üçüncü oldu. Birinciye yarım altın, altın madalya, başarı belgesi ve laptop bilgisayar, ikinciye çeyrek altın, altın madalya, başarı belgesi ve laptop bilgisayar, üçüncü olana çeyrek altın, altın madalya, başarı belgesi ve laptop bilgisayar takdim edildi. İlk dokuza girene altın madalya ve fotoğraf makinesi, 10 ile 25 arasında dereceye giren öğrencilere gümüş madalya ve başarı belgesi, 26 ile 50 arası dereceye giren öğrencilere de bronz madalya ile başarı belgesi, ayrıca dereceye giren öğrencilere, okullarına ve rehber öğretmenlerine çeşitli hediyeler verildi. Yarışma günü okulda faaliyet gösteren kulüpler, yaptıkları çalışmaları sergiledi.

17 kulübün faaliyet gösterdiği Özel Ufuk Koleji'nde öğrenciler birbirinden ilginç çalışmalarını gösterme fırsatı buldu. Öğrenciler sonuçlar açıklanana kadar yat turu yaparak sınav stresinden uzaklaşmaya çalıştı. Şölen havasında geçen UMATYA'da 600 kişiye yemek verildi.

Yarışmayla ilgili açıklamalarda bulunan Özel Ufuk Fen ve Anadolu Lisesi Müdürü Abdülkadir Gürsoy, mezun ettikleri öğrencilerin nerelere gittiğini ve neler yaptığını takip ettiklerini söyledi. Son 5 yılın istatistiğine bakıldığında mezunların 90’ı tıp, 99’u hukuk ve diğer önemli branşlarda toplamda 577 öğrencinin seçkin üniversitelerin çok güzel bölümlerine yerleştiklerini gördüklerini dile getiren Gürsoy, “Son yapılan YGS’de de yine Alanya 1'nciliği, Türkiye 152'nciliği ve ilk 1000’de 9 dereceyle okulumuz bölgemizin gururu olmaya devam etmiştir. Ayrıca okulumuz bilimin yanında sosyal, kültürel, spor, sanat gibi alanlarda da birçok başarıya imza atmıştır.” dedi. CİHAN

Yorumlar