TSK'dan flaş Suriye izahatsı: Vuruldu!

TSK, gece yaşanan Reylanlı olayı sonrası Suriye tarafının obüs toplarıyla vurulduğunu açıkladı

Google Haberlere Abone ol
TSK'dan flaş Suriye izahatsı: Vuruldu!

Hatay'ın Reyhanlı ilçesine Suriye nedeni ile roket düşmesi vakayı hakkında Türk Silahlı Kuvvetleri izahatda bulundu.

Açıklamada, "Füze saldırısı sonrası anında karşılık verilerek Suriye tarafı obüs toplarıyla vurulmuştur" denildi.

Angajman kuralları çerçevesinde Suriye tarafının vurulduğunu belirten Genelkurmay, yazılı izahatda şu ifadelere yer verdi:

"Suriye Ordusu ile Muhalif Gruplar içerisinde meydana gelen çatışmalar esnasında, Suriye Ordusu nedeni ile Muhaliflere yapılan ağır silah atışları esnasında, bir tane roket / füze, Hatay / Reyhanlı ilçesi merkezinin derhal doğusunda yer sektör Cüdeyde mahallesi yakınına düşmüştür. Olayda herhangi bir can kaybı olmamış, bununla ortak roket / füzenin patlaması neticesinde meydana gelen cam kırıklarından beş vatandaşımızın hafif biçimde yaralandığı bilgisi alınmıştır.

Söz konusu roket / füzenin düştüğü mevkii, 2’nci Hudut Alayı (Hatay) 2’nci Hudut Taburu (Narlıca) 4’üncü Hudut Bölüğünün (Reyhanlı) 200 mt. kadar batısıdır. Bu nedenle, patlama neticesinde etrafa yayılan taş ve toprak parçalarının tesiri ile anılan bölüğün ziyaretçi salonunun tavanı çökmüş, yapı camları kırılmış, iki askerî otomobilin kaporta ve karasöründe hasar meydana gelmiştir. Merminin düştüğü yerde 15 mt. genişliğinde, yedi mt. derinliğinde bir çukur oluştuğu belirtilmiştir

Angajman kuralları çerçevesinde, Hatay / Yayladağı Dağardı Hudut Karakolunda konuşlu iki tane 155 mm Fırtına Obüsü ile 25 Mart 2015 saat 05.25’te, Suriye’de Rejime ilişkin bir topçu mevziîne atış yapılarak karşılık verilmiştir."

MİSLİYLE KARŞILIK VERİLMİŞTİR

Gelişmeler dikkatle takip edilmektedir olup, topraklarımıza mermi düşmesi durumunda, angajman kuralları çerçevesinde misliyle mukabelede bulunulmasına devam edilecektir.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar