Tezcan: Biz namusuyla, alın teriyle çalışan bir iktidar istiyoruz

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, Türkiye’de AK Parti iktidarıyla son yılların en büyük yolsuzluğunun üzerinin örtülmeye çalışıldığını belirterek, "Biz namusuyla, alın teriyle çalışan bir iktidar istiyoruz.

Google Haberlere Abone ol
Tezcan: Biz namusuyla, alın teriyle çalışan bir iktidar istiyoruz

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, Türkiye’de AK Parti iktidarıyla son yılların en büyük yolsuzluğunun üzerinin örtülmeye çalışıldığını belirterek, "Biz namusuyla, alın teriyle çalışan bir iktidar istiyoruz. 76 milyon Anadolu'nun her yerinde namusumuzla çalışıyoruz." dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, Yozgat İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonu'nda partisince düzenlenen 'Belediye Başkanları Aday Tanıtım Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, AK Parti'yi yolsuzluk üzerinden sert bir dille eleştirdi.

AK Parti iktidarıylaTürkiye’de vatandaşların yoksullaştığını söyleyen Tezcan, "Yozgat’ta şoför esnafının, bakkalın, evini geçindirmeye çalışan babaların, insanların cebine bakın, 20 yaşında, 30 yaşında iş bulamayan ananın, babanın eline bakan gençlerin cebine bakın, bir de bakan çocuklarının yatak odasındaki rezalete bakın. Biz böyle bir Türkiye'yi hak etmiyoruz. Biz namusuyla, alın teriyle çalışan bir iktidar istiyoruz. 76 milyon Anadolu'nun her yerinde namusumuzla çalışıyoruz. Kimsenin cebinde gözümüz yok. Sanki yoksulluk yokmuş gibi, paralel devlet tartışmasını getirdiler önümüze oturttular. Düşünebiliyor musunuz, bir banka genel müdürünün evinde ayakkabı kutularının içerisinde 4,5 milyon dolar para bulunuyor. Hangi Türkiye'de, giyecek ayakkabısı olmayan yoksul bir Türkiye'de. Yazıklar olsun diyorum." dedi.

Türkiye'nin; son yılların en büyük ve en vahim yolsuzluk iddiaları, akılları durduracak usulsüzlük suçlamalarını hiçbir vicdanın kabullenemeyeceğini söyleyen Tezcan, AK Parti'nin yolsuzlukların üstünü örttüğünü iddia etti. Türkiye’de yoksul insanların giyecek ayakkabı bulmakta güçlük çektiğini ifade eden Tezcan, “Ülkede insanlar perişan, su parası, elektrik parası ödeyemeyecek durumda iken bakan çocukları ve kendi yandaşları milyar dolarlarla oynasın. Vatandaşların çocukları okula gidecek haçlık bulamazken, bakan çocuğu milyarlarca dolar parayla oynayacak, yatak odasında kasalar bulunduracak." diye konuştu.

Türkiye'de yargıçların kozmik odalara girdiğini, ülkenin en önemli sırlarının CMK'dan kaynaklanan yetkilere dayanılarak incelenebildiğini kaydeden Tezcan, "Bu ülkede garnizonlar basıldı, karargahlar basıldı, arama yapıldı, muvazzaf subaylar gözaltına alındı. Yargının düştüğü durumu görebiliyor musunuz? Türkiye'de iktidar eliyle yaratılan darbe iktidarının bizi nereye taşıdığını görebiliyor musunuz?" ifadelerini kullandı.
CİHAN

Yorumlar