TEM Daire Başkanı Aslan'ı vuran albay ve yüzbaşı tutuklandı

Darbe girişimi sırasında ağır yaralanan TEM Daire Başkanı Aslan'ı vurdukları belirtilen 1 albay ve 1 yüzbaşı tutuklandı

Google Haberlere Abone ol
TEM Daire Başkanı Aslan'ı vuran albay ve yüzbaşı tutuklandı
FETÖ'nün darbe girişimi sırasında ağır yaralanan Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Daire Başkanı Turgut Aslan'ı ve korumasını vurdukları belirtilen 1 albay ve 1 yüzbaşı tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre, FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Jandarma Genel Komutanlığı karargahında TEM Daire Başkanı Aslan ve korumasını başından vurduğu ileri sürülen Albay Erkan Öktem ile Yüzbaşı Ramazan Karabulut, savcılık sorgusu sonrasında tutuklama talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi.

Öktem ve Karabulut, Ankara 8. Sulh Ceza Hakimliğindeki ifadesinin ardından "Nitelikli kasten adam öldürme" ve " Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçlarından tutuklandı.
Darbe girişimi sırasında, Aslan ve koruması gelişmeler hakkında bilgi almak için Jandarma Genel Komutanlığına gitmiş ve burada enselerinden vurulmuşlardı.

Koruması olay yerinde şehit olan Aslan'ın 2 ameliyat geçirdiği, ciddiyetini koruyan sağlık durumunun ilk güne göre iyiye gittiği öğrenildi.

- "Dinin temelinde insan öldürmek yoktur"

Darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan Ankara İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürü Binbaşı Erhan Karlıdağ da Aslan'ın vurulmasına ilişkin savcılık ifadesinde şunları söylemişti:

"TEM Daire Başkanı içeriye götürüldükten sonra ona kimin ne yaptığını bilmiyorum. Korumasına da kimin ne yaptığını bilmiyorum. Sadece benim yanımda ilk geldiği anı gördüm ve konuşmaları duydum. TEM Daire Başkanı'nı vuranı da gözaltında gördüm. Ramazan isimli yüzbaşıymış. Ramazan şu an buradaysa kesinlikle FETÖ ile bağlantısı vardır. Bu organizasyon FETÖ'nün yapmış olduğu bir organizasyondur. Normalde cemaati böyle şeylere karışmayan, dini yaşantısı olan bir anlayış olarak biliyordum. Dinin temelinde insan öldürmek yoktur. Bunların örgüt olduğunu bu olayda daha net anladım. Pişman oldum. Bu darbeyi planlayan, organize eden FETÖ terör örgütüdür."

Yorumlar