Talas'ta asansörler denetim altında

Kayseri Talas Belediyesi ilçe içerisindeki binalarda ve işyerlerindeki asansörlerin yıllık periyodik muayenesi için Uluslararası Belgelendirme Denetim Eğitim Merkezi (UDEM) Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi firmasıyla işbirliği protokolü imzaladı....

Google Haberlere Abone ol
Talas'ta asansörler denetim altında

Kayseri Talas Belediyesi ilçe içerisindeki binalarda ve işyerlerindeki asansörlerin yıllık periyodik muayenesi için Uluslararası Belgelendirme Denetim Eğitim Merkezi (UDEM) Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi firmasıyla işbirliği protokolü imzaladı.

Başkanlık makamında gerçekleşen imza törenine Talas Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu ve UDEM yetkileri katıldı. Törende konuşan Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, imzalanan protokolle hızlı bir yapılaşmanın yaşandığı Talas'ta asansörlerin daha sağlıklı ve güvenilir hale getirildiğini söyledi. Bir yıllık denetim ve bakım sözleşmesi imzaladıklarını belirten Başkan Palancıoğlu, "05 Kasım 2011 tarih ve 28106 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Asansör Bakım ve İşletme Yönetmeliği kapsamında, ilçemizde bulunan 1200 asansörün ve yeni yapılacak olan teçhizatların yılda en az bir kere muayenesi yapılmak zorunda. Vatandaşlarımızın mal ve can güvenliği bizim için çok önemli. Bu protokolle UDEM firmasıyla işbirliği içerisinde asansörlerimizin sağlıklı bir şekilde hizmet vermesini sağlayacağız." dedi.

UDEM Şirketi Genel Müdürü Ali Yücel Kerimoğlu ise yasa gereği asansörlerin insan sağlığı yönünden uygun olup olmadığını denetleyeceklerini ve muayenelerini gerçekleştireceklerini söyledi. 7 Temmuz 2014 tarihinden itibaren başlayacak protokolle Talas halkının asansörleri güvenle kullanacaklarını belirten UDEM Genel Müdürü Kerimoğlu, Başkan Palancıoğlu'na teşekkür ederek sözleşmenin anısına plaket takdim etti.

CİHAN

Yorumlar