Soma’da hayatını kaybedenler, Mevlid-i Şerif'le anıldı

Antalya Yörükler Derneği tarafından bu yıl 21.’ si düzenlenecek olan Yörükler Şenliği kutlamaları, Manisa Soma’da meydana gelen maden kazası nedeniyle iptal edildi. Kutlamalar yerine kazada hayatını kaybeden 301 insan için Mevlid-i Şerif...

Google Haberlere Abone ol
Soma’da hayatını kaybedenler, Mevlid-i Şerif'le anıldı

Antalya Yörükler Derneği tarafından bu yıl 21.’ si düzenlenecek olan Yörükler Şenliği kutlamaları, Manisa Soma’da meydana gelen maden kazası nedeniyle iptal edildi. Kutlamalar yerine kazada hayatını kaybeden 301 insan için Mevlid-i Şerif okutuldu ve dualar edildi. Döşemealtı Düzlerçamı piknik alanında yapılan etkinliğe Avrupa Birliği(AB) Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya İl Müftüsü Osman Artan, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç ve çok sayıda vatandaş katıldı.

AB Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, şenlikte yaptığı konuşmada Yörük Kültürü’nün önemine değindi. Yörüklerin geçmişten günümüze bir kültür köprüsü oluşturduklarını da belirten Çavuşoğlu, “Buruk bir etkinlik düzenleniyor. Soma’da kaybettiğimiz kardeşlerimizin acısını yaşıyoruz. Biz Yörükler için bu etkinliğin önemi, vatana, milletle ve bayrağa olan sevgimizi göstermektir. Yörükler Şenliği’nde hayatını kaybeden işçilerimizi Mevlid-i Şerif okutularak anıyoruz. ” dedi.

Soma’da meydana gelen maden kazasına denk geldiği için şenlik programları içerisinde eğlencelerin iptal edildiğini belirten Başkan Duman ise “Bu buluşmamız Manisa Soma’da meydana gelen elim kazaya denk geldiği için, Soma’da hayatını kaybeden işçi kardeşlerimize ve şehitlerimiz için Mevlid-i Şerif okutulmasına karar verdik.” diye konuştu. Şenlik, mevlit okutulmasının ardından dua ile devam etti.

13 Mayıs günü meydana gelen maden kazasında 301 maden işçisi hayatını kaybetmiş, üç günlük ulusal yas ilan edilmişti.

CİHAN

Yorumlar