Soma faciasından sonra özel maden firmaları kurtarma eğitimi için başvuruyor

Soma maden faciasının ardından özel maden işletmeleri, iş kazalarına karşı bünyesinde kurtarma (tahlisiye) istasyonu oluşturulması yönünde tedbir almaya başladı. Maden işletmeleri, kendi bünyesinde arama kurtarma alanında profesyonel bir...

Google Haberlere Abone ol
Soma faciasından sonra özel maden firmaları kurtarma eğitimi için başvuruyor

Soma maden faciasının ardından özel maden işletmeleri, iş kazalarına karşı bünyesinde kurtarma (tahlisiye) istasyonu oluşturulması yönünde tedbir almaya başladı.

Maden işletmeleri, kendi bünyesinde arama kurtarma alanında profesyonel bir ekip kurmak amacıyla Türkiye’de Merkez Tahlisiye İstasyonu’na sahip Türkiye Taşkömürü Kurumu(TTK) Merkez Tahlisiye İstasyonu’na başvuruyor. 1938'ten bu yana TTK İş Güvenliği ve Eğitim Daire Başkanlığı'na bağlı Merkez Tahlisiye İstasyonu, müesseselerde 600 kişilik ekiple çalışmalarını devam ettiriyor.

TTK yetkilileri, şu ana kadar 10 işletmenin başvuru yaptığını kaydetti. Konuyla ilgili bilgi veren TTK İş Güvenliği ve Eğitim Daire Başkanı Mesut Öztürk, “Bize başvuranlara eğitim veriyoruz. Ancak ekip ve ekipmanıyla kendi bünyesinde istasyon kuran veya bir firmayla ortak kurtarma birimi oluşturmuş olan maden şirketlerine eğitim veriyoruz. Çünkü gerekli donanım ve ekip oluşturmadıktan sonra eğitim vermiyoruz. Firmaların, en az 10 kişilik bir ekibi bu işe tahsis etmesi lazım.” dedi.

Şu an ülke genelinde 100 firmaya bu eğitimi verdiklerini hatırlatan Öztürk, “Talepler oluyor. İstasyon kurmak isteyenlere uygun hizmet veriyoruz. Eski tüzüğümüzde bu tür güvenlik istasyonu kurmak zorunluydu. Eski hükümler emrediciydi. Eğer bir firma maden ocağı açıyorsa bu tür iş güvenliği birimi oluşturmadan bunu açamıyordu.” diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar