Sol Parti’nin başkanları değişmedi

Alman Sol Parti’nin hafta sonunda gerçekleştirilen parti kurultayında Katja Kipping ile Bernd Riexinger parti eşbaşkanları olarak yeniden seçildi. Katja Kipping delegelerin yüzde 77’sinin oyunu alırken Riexinger’in topladığı oy oranı yüzde...

Google Haberlere Abone ol
Sol Parti’nin başkanları değişmedi

Alman Sol Parti’nin hafta sonunda gerçekleştirilen parti kurultayında Katja Kipping ile Bernd Riexinger parti eşbaşkanları olarak yeniden seçildi. Katja Kipping delegelerin yüzde 77’sinin oyunu alırken Riexinger’in topladığı oy oranı yüzde 90’a yaklaştı. Kurultayda başkanlık için adaylığını koyan başka bir partili de olmadı. Yeniden seçilen başkanlar iki yıl daha partiye başkanlık etmeye devam edecek.

Katja Kipping ile Bernd Riexinger yöneticilik görevini iki yıl önce Klaus Ernst ile Gesine Lötzsch’den teslim almışlardı. Kipping ile Riexinger yeniden seçildikten sonra delegelere hitaben yaptıkları konuşmalarda parti içinde yeni tartışmalara yol açmak yerine partiyi toplumun merkezine taşımak gerektiğini söylediler. Eşbaşkanlar parti içindeki görüş çeşitliliğini “zenginlik” olarak nitelerken hem üye sayısını arttıran hem de konuları harekete geçiren bir siyasi parti kimliğinin Sol Parti tarafından şiar edinilmesi gerektiğini söyledi.

CİHAN

Yorumlar