Sınırda Türkiye'ye akaryakıt aktaran 650 metre boru ele geçirildi

Türkiye-Suriye hududunda, Asi Nehri üzerinde, akaryakıt kaçakçılığında kullanıldığı değerlendirilen, 650 metre uzunluğunda plastik boru ile toplam 170 adet 60 litrelik akaryakıt dolu bidon ele geçirildi.Genelkurmay Başkanlığı’ndan 28...

Google Haberlere Abone ol
Sınırda Türkiye'ye akaryakıt aktaran 650 metre boru ele geçirildi

Türkiye-Suriye hududunda, Asi Nehri üzerinde, akaryakıt kaçakçılığında kullanıldığı değerlendirilen, 650 metre uzunluğunda plastik boru ile toplam 170 adet 60 litrelik akaryakıt dolu bidon ele geçirildi.

Genelkurmay Başkanlığı’ndan 28 Mayıs'ta yaşanan olayla ilgili yapılan açıklamada, şunlar aktarıldı: “Kara Kuvvetleri Hatay Narlıca 2'nci Hudut Alay Komutanlığı Hacıpaşa, Ziyaret ve Kıyıgören Hudut Karakol Komutanlıkları sorumluluk bölgelerinde, Asi Nehri içerisinde üç adet sal ve Suriye tarafında bulunan araç üzerine monteli üç adet yakıt tankerinin, Türkiye'ye borular vasıtasıyla akaryakıt aktardığı tespit edilmiş, söz konusu sal ve tankerler hudut unsurlarımız tarafından kullanılamaz hale getirilmiştir. Bulunan 650 metre plastik boru ve 170 adet mazot bidonu, Altınözü Cumhuriyet Savcılığının talimatı ile tutanak tutularak olay yerinde imha edilmiştir.”

CİHAN

Yorumlar