Siirt’te ikamet eden Suriyeli vatandaşların durumu masaya yatırıldı

Siirt Vali Yardımcısı Mustafa Pala Başkanlığı'nda, Belediye Başkan Yardımcısı Sabri Özdemir, İl Afet ve Acil Durum Müdür Vekili Cahit Akkoyun ile Valilik İl Göç Müdürlüğü, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlü.

Google Haberlere Abone ol
Siirt’te ikamet eden Suriyeli vatandaşların durumu masaya yatırıldı

Siirt Vali Yardımcısı Mustafa Pala Başkanlığı'nda, Belediye Başkan Yardımcısı Sabri Özdemir, İl Afet ve Acil Durum Müdür Vekili Cahit Akkoyun ile Valilik İl Göç Müdürlüğü, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, Sosyal Yardımlaşma Vakfı Başkanlığı, Kızılay Şube Başkanlığı'ndan birer temsilcinin katılımı ile Suriyeli vatandaşlarının genel durumunun ele alındığı geniş katılımlı toplantı yapıldı.İlde yaşayan Suriye uyruklu vatandaşların durumu masaya yatırılarak, il genelinde yapılan çalışmalar ve olası gelişmeler ele alındı.
    
    Vali Yardımcısı Mustafa Pala, Suriyelilere sadece sığınma, yemek temini değil, aynı zamanda sağlık, eğitim, ibadet hizmetleri ve akla gelecek her türlü çalışmaların yürütüldüğünü söyledi. Pala, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü koordinesinde Suriye Uyruklu vatandaşlara yönelik ayni ve nakdi yardımların yapılacağını kaydetti.
    
    Pala, “İl Emniyet Müdürlüğü tarafından kayıt altına alınanlara, sağlık, eğitim ve vakıf hizmetlerinden yararlanmaları için özel kişi bilgilerini içeren bir belge verilerek, işlemlerin kolaylaştırılması sağlanacaktır. İlimize yeni gelenlerin de İl Emniyet Müdürlüğü ve SYDV bildirilmesi gerekir. İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından misafir öğrenci kabulü yapılacak, barınma sorunları ile ilgili çalışmalar, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı'nca koordineli bir şekilde yürütülecektir. Komisyonda bulunan kamu kurum ve kuruluşlar haftada 2 kez durum değerlendirmesi yapacaklardır. Suriyeli vatandaşların bilgilendirilmesi amacıyla Türkçe ve Arapça bildiri hazırlanacaktır. Müftülüğe cuma hutbelerinde vaaz şeklinde Suriye vatandaşlarına yönelik bilgilendirme amaçlı açıklamada bulunulacak. Toplanacak ayni yardımlar Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü depolarında tutulacak ve bu yardımlar kayıt altına alınarak, ihtiyaç sahibi Suriyeli vatandaşlara dağıtılacaktır.” dedi. CİHAN

Yorumlar