Selman Kuzu'dan Efendimiz'i anlatan evrensel sinema filmi müjdesi

Şanlıurfa’da düzenlenen naat gecesine katılan ‘Herkes O’nu Okuyor’ projesinin Genel Koordinatörü Dr.

Google Haberlere Abone ol
Selman Kuzu'dan Efendimiz'i anlatan evrensel sinema filmi müjdesi

Şanlıurfa’da düzenlenen naat gecesine katılan ‘Herkes O’nu Okuyor’ projesinin Genel Koordinatörü Dr. Selman Kuzu, Efendimiz'i anlatan 'Çağrı' filmini aşan evrensel bir sinema filmi için çalışmaları sürdürdüklerini söyledi.
Şanlıurfa’da naat gecesi düzenlendi. ŞUTSO Kongre Merkezi'nde düzenlenen program Kuran tilaveti ile başladı. Peygamber Efendimiz Hz Muhammed’in (sav) anlatıldığı gecede ‘Herkes Onu Okuyor’ yarışmasında dereceye giren 165 kişi ödüllendirildi. TRT Ses Sanatçısı Reşit Muhtar’ın tasavvuf müziği ziyafetinin sunulduğu programda Efendimiz yad edildi. Programa konuşmacı olarak katılan ‘Herkes O’nu Okuyor’ projesinin Genel Koordinatörü Dr. Selman Kuzu, Efendimiz'in (sav) hayatını konu alan bir konuşma yaptı. Efendimiz'e uğramayan yolların Allah’a, kurtuluşa varamadığını vurgulayan Selman Kuzu, bu kapsamda Efendimiz'in yolunu rehber edinecek ‘Peygamber Yolu Derneği’ kurduklarını anlattı.

Evrensel projelere imza atmaya hazırlandıklarını dile getiren Kuzu, Peygamber Efendimiz'in bir kere daha tanınması için, tanıyanların daha da tanıması, tanımayan milyonların ise O’nunla tanışması adına ‘Herkes Onu Okuyor’ yarışması düzenlediklerini anımsattı. Bu yıl Türkiye çapında düzenlenen yarışmanın önümüzdeki yıl dünya çapında bir yarışma olacağını açıklayan Kuzu, Efendimizi anlatan yeni bir sinemanın da müjdesini verdi. yeni bir sinema projesi üzerinde çalıştıklarını anlatan Kuzu şunları söyledi: “Peygamber Efendimiz'in hayatına dikkat çekmek üzere insanlığın dikkatini Efendimiz'in hayatına dikkat çekmek için El-Risale ve Çağrı filmini aşan bir sinema projemiz var. Hikayelerini çalışıyoruz. Ama evrensel bir yapıt olsun istiyoruz. Bunun için bütün hikaye ve senaryolar hazırlanıyor. Evrensel olabilme adına uluslararası bir senarist, uluslararası bir yönetmen…Vizyona girdiği zaman milyarlar Efendimiz'i tanıyacak diye düşünüyoruz.”

Kuzu, projenin belki bir seri film de olabileceğini ifade etti.

Programda Şanlıurfa’da ‘Herkes O'nu okuyor’ yarışmasında dereceye giren 11 okuyucu umre, 22 kişi notebook, 33 okuyucu I-pad, 44 kişi bisiklet, 55 kişi de kol saati ile ödüllendirildi.
CİHAN

Yorumlar