Şeker: Bilal Erdoğan'ın geliş amacı TÜRGEV'e para ve arsa akışı sağlamak

CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker, dün Gaziantep belediyelerini ziyaret eden Bilal Erdoğan ile ilgili açıklamalarda bulundu. Milletvekili Şeker, "Kapalı kapılar ardında hangi sözlerin verildiğinin açıklanması gerekir. Bilal Erdoğan'ın...

Google Haberlere Abone ol
Şeker: Bilal Erdoğan'ın geliş amacı TÜRGEV'e para ve arsa akışı sağlamak

CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker, dün Gaziantep belediyelerini ziyaret eden Bilal Erdoğan ile ilgili açıklamalarda bulundu. Milletvekili Şeker, "Kapalı kapılar ardında hangi sözlerin verildiğinin açıklanması gerekir. Bilal Erdoğan'ın Gaziantep'e geliş amacı baklava, kebap yemek ya da Zeugma Müzesi'ni gezmek değil. Bilal Erdoğan'ın geliş amacı Türkiye'nin her yerinde olduğu gibi TÜRGEV'e para ve arsa akışını sağlamak. Gaziantepli belediyelerin TÜRGEV'e ne kadar arazi tahsis ettiğini açıklaması lazım.” dedi.

Bilal Erdoğan'ın, hangi sıfatla belediyeleri ziyaret ettiğini soran CHP'li Mehmet Şeker, Türkiye'de bir takım insanların babasının ayrıcalıklarından faydalandığını ifade etti. Bilal Erdoğan'ın, Gaziantep'e geliş nedenini açıklaması gerektiğini vurgulayan Şeker, “Bilal Erdoğan'ın geliş amacı, Türkiye'nin her yerinde olduğu gibi TÜRGEV'e para ve arsa akışını sağlamak. Kamuya ait bir yerin belediyeler tarafından verilmesi hukuki bir şey değil. Gaziantep'te bir hizmet yapılacaksa tamam. Ama ne yapılacağı bilinmiyor. Ticaret mi yapılacak, sanayicilik mi yapılacak bilinmiyor. Hatta bunun da Gaziantepliye açıklanması lazım. Ne kadar arazinin tahsis edildiğinin açıklanması lazım. Türkiye'de maalesef her şey kapalı kapılar arkasında gizli yapılıyor.” diye konuştu.

Bu ülkede bir vakıf üzerinden devlet arazisi üzerine yurt yapılamayacağını açıklayan Şeker, bu konu hakkında Meclis'e kanun teklifinde bulunacağının bilgisini verdi. Şeker, konuyla ilgili olarak şunları kaydetti: “Bu ülkede yurt yapılacaksa devlet yapmalı. 23 milyar dolara havaalanı yapacak olan devlet, yurt yapmaktan aciz mi? Gaziantep belediyeleri yurt yapmayı beceremiyorlar mı? Niçin bir vakıf kuruluyor ve o vakıf üzerinden işlem yapılmak isteniyor. Bunun Türkçe karşılığı 'götürme operasyonudur'. Konuyla ilgili ben bir kanun teklifi hazırlamayı düşünüyorum. Devletin arazisini alacaksın, devletin üniversite arazisini alıp yurt yapacaksın ve bundan da rant elde edeceksin. Böyle saçma bir şey olmaz.”

CİHAN

Yorumlar