Sahte ilaç çetesine ait çuvallar dolusu malzeme bulundu

İstanbul polisinin sahte ilaç çetesine yönelik operasyonunda sahte ilaç kutusu ve prospektüsün basıldığı matbaa ve depolara baskın yapıldı.

Google Haberlere Abone ol
Sahte ilaç çetesine ait çuvallar dolusu malzeme bulundu

İstanbul polisinin sahte ilaç çetesine yönelik operasyonunda sahte ilaç kutusu ve prospektüsün basıldığı matbaa ve depolara baskın yapıldı. Matbaalarda çuvallar dolusu sahte malzeme ele geçirildi. Malzemelere el koyan polis çok sayıda kişiyi de gözaltına aldı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü ekiplerinin sahte ilaç çetesine yönelik operasyonunda aramalar devam ediyor. Bağcılar’da bir matbaaya baskın yapan polis, içerde çok sayıda sahte ilaç, ilaç kutusu, bandrol ve prospektüs ele geçirdi. Matbaada yapılan aramalarda ayrıca çok sayıda sahte pasaport ile bir de tabanca elde edildi. Malzemeler çuvallara doldurularak emniyete götürüldü.

İstanbul başta olmak üzere 9 ilde 130 adrese sabah saatlerinde eşzamanlı baskın yapan polis çok sayıda şüpheliyi gözaltına almıştı. Sahte ilaç çetesinin Türkiye’de bulunmayan kanser ilaçlarının sahtesini ürettiği ve piyasaya sürdüğü ileri sürüldü. Zanlıların ayrıca son kullanma tarihi geçmiş ilaçları da yeniden paketleyerek sattıkları öne sürüldü. Zanlıların, çaresiz durumdaki hastalara ilaçların kutusunu 2 bin ile 2 bin 500 liraya sattığı öğrenildi.

Gözaltına alınan şüpheliler sağlık kontrolünün ardından emniyete götürüldü.


CİHAN

Yorumlar