Rektör Yardımcısı Gül, OKÜ’ye veda etti

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aykut Gül’ün görev süresinin sona ermesi münasebetiyle OKÜ Amfi Fuaye alanında Akademik ve İdari Personelin katılımı ile Veda Kokteyli düzenlendi.

Google Haberlere Abone ol
Rektör Yardımcısı Gül, OKÜ’ye veda etti

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aykut Gül’ün görev süresinin sona ermesi münasebetiyle OKÜ Amfi Fuaye alanında Akademik ve İdari Personelin katılımı ile Veda Kokteyli düzenlendi.

Akademik ve İdari personelin tamamına yakınının katıldığı Veda Kokteyli’nde bir konuşma yapan OKÜ Rektörü Prof. Dr.Orhan Büyükalaca, OKÜ’nün kuruluş aşamasında aktif görev üstlenen Prof. Dr. Aykut Gül’e teşekkür ederek konuşmasına başladı. Rektör Büyüakalaca, "Bugün hem benim hem de Üniversitem için zor bir gün. 2008 yılında Üniversitemizin aktif kurulması için görevlendirme ile birlikte Osmaniye’ye geldim. Osmaniye’ye geldiğimde mevcut Meslek Yüksekokulun dışında herhangi bir yapılanma mevcut değildi. Üniversiteyi kurmak bir ekip meselesi; bu süreci istenildiği gibi yürütebilmek devam eden bu dinamik süreç içerisinde doğru bir ekiple doğru bir şekilde yola çıkmak gerekiyor. Bu süreç içerisinde ilk olarak iki rektör yardımcısı arkadaşımla bu işe başladık. Bunlardan birisi de Prof. Dr. Aykut Gül’dür." dedi.

Prof. Dr. Aykut Gül’ün 5 yıldır OKÜ’de özverili çalışmalarda bulunduğundan bahseden Rektör Büyükalaca, "Ayrılık zor ama 2542 sayılı kanunun 40/B maddesine göre görevlendirmeler ancak 5 yıl olabiliyor. Uzatılması noktasında da herhangi bir sonuçta alınamıyor. Hiç istemememize rağmen değerli hocamızı uğurluyoruz." diye konuştu.

"EN SEVMEDİĞİM İŞ, BAŞLADIĞIMIZ BİR İŞİ YARIDA BIRAKMAKTIR"

OKÜ’ye veda eden Prof. Dr. Aykut Gül ise "Benim en sevmediğim iş, başladığımız bir işi yarıda bırakmaktır. Bulunduğumuz mevkileri bir şekilde bırakmak durumunda kalıyoruz. Burada da görüyoruz ki kanuni olarak görevi bırakmalıyız. Ama önemli olan görevi bıraktığınız zaman arkanızda neler bıraktığınızdır. Bundan hareketle burada noktayı koyuyorum. Geride kalan dostluk ve arkadaşlıklar önemli bir değer benim için. İnanın her şey gelip geçici önemli olan aramızda bugüne kadar kurduğumuz ilişkiler ve yarın bu dostlukların ve ilişkilerin yürüyebilmesidir." ifadelerini kullandı.

Herkesten helallik isteyen Gül, "Hepimizin birbirinde hakkı var, hepinizden helallik istiyorum. Hakkınızı helal edin. Ben helal ediyorum. Beş yıl belediyede, beş yıl Üniversitede, bakalım önümüzdeki beş yıl içinde önümüze neler çıkacak. Bizlerin her şeyi bir kenara bırakıp hiçbir şey yapmamamız mümkün değil. Derdimiz bu memleket ve bu memleket için daha çok neler yapabiliriz. Bu süreçte destek veren başta ‘Ben kendime bir yardımcı aramıyorum, kendime bir arkadaş, bir danışman, istişare edeceğim kişi arıyorum’ diyen Rektörümüz Prof. Dr. Orhan Büyükalaca olmak üzere akademik ve idari personelimize teşekkür ediyorum." dedi. CİHAN

Yorumlar