Paralarını alamayan inşaat işçileri çatıya çıktı

Gaziantep’te yeni Müftülük binasının yapımında çalışan 6 inşaat işçisi taşeron şirketten paralarını alamadıkları gerekçesiyle intihar etmek için çatıya çıktı.

Google Haberlere Abone ol
Paralarını alamayan inşaat işçileri çatıya çıktı

Gaziantep’te yeni Müftülük binasının yapımında çalışan 6 inşaat işçisi taşeron şirketten paralarını alamadıkları gerekçesiyle intihar etmek için çatıya çıktı. 5 katlı binanın çatısına çıkan işçiler, paraları hesabına yatınca ikna olup aşağıya indi.

    Olay, İncilipınar Mahallesi 7’nci Sokak’ta yapımı devam eden yeni müftülük binasının inşaatında meydana geldi. Mardin’den Gaziantep’e çalışmak için geldikleri öğrenilen Rıdvan Alptekin, Hasan Kutluk, Latif Keleş, Abbas Güneş, Sabri Arslan, Mevlüt Ercan ve İbrahim Çelik, taşeron firmanın kendilerine yaklaşık 4 aydır maaşlarını veremedikleri iddiasıyla çatıya çıktı. Olayın ardından çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi binanın önüne geldi. İtfaiye ekipleri, çatıdan atlama ihtimaline karşı brandayı gererek hazırda bekledi. Polis de çatıya çıkarak, paralarını alamadıklarını öne süren inşaat işçilerini ikna etmek istedi. Yapılan telefon görüşmeleri sonucu, işçilerin hesaplarına paraların yatacağı belirtildi. Bunun üzerine çatıya çıkan işçilerden 2’si aşağıya inerek hesaplarını kontrol etti. Paranın hesaplarına yattığını görünce de diğer arkadaşlarına haber vererek onların da inmesini sağladı.

    İnşaat işçileri daha sonra ifadeleri alınmak üzere Gaziantep Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. CİHAN

Yorumlar