Özel firma kotası hacı adaylarına zor anlar yaşatıyor

Bu yıl kurada adı çıkarak hacca gitme hakkı kazananlar yaklaşık üç gündür Antalya Müftülüğü önünde sıra bekliyor.

Google Haberlere Abone ol
Özel firma kotası hacı adaylarına zor anlar yaşatıyor

Bu yıl kurada adı çıkarak hacca gitme hakkı kazananlar yaklaşık üç gündür Antalya Müftülüğü önünde sıra bekliyor. Uzun bekleyişin sebebi ise özel firmalara verilen yüzde 40'lık kota. Diyanet kanalı ile hacca gidecek vatandaşlar işlemlerini kendileri yaptırırken, özel firma ile hacca gideceklerin işlemlerini ise firma temsilcileri yürütüyor. Zaman zaman hacı adayları ile bu özel firma çalışanları arasında sıra meselesi yüzünden gerginlik yaşanıyor.

Sabah mesainin başlamasından sonra Antalya Müftülüğü önünde yine gerginlik çıktı. Hacı adayları ile özel firma çalışanları arasında sıra meselesi yüzünden sözlü münakaşa ve arbede yaşandı. Hacı adaylarının verdiği bilgiye göre; sıra meselesi yüzünden çıkan gerginlik sırasında 'ayakçı' olarak tabir edilen bir özel firma çalışanı, müftülük binasına doğru sandalye fırlattı. Gerginlik polisin araya girmesi ile büyümeden önlendi. Tansiyonun yükselmesine neden olan şahıs ise ortadan kayboldu. Polis ile diğer ayakçılar arasında zaman zaman sözlü tartışma yaşandı. Polis bu şahısları müftülük önünden uzaklaştırdı. Polis, sırası gelen hacı adaylarını kontrollü şekilde binaya aldı. Bu arada müftülük çalışanları zaman zaman dışarı çıkarak adaylara bilgi verdi.

Adaylardan 75 yaşındaki Musa Kartalkuş, 8 yıldır sıra beklediğini, ilk kez bu yıl kurada ismi çıktığını, bilgi almak için geldiğinde ise içeriye giremediğini söyledi. Sırada bekleyen adaylardan bazılarının güneşten korunmak için başlarını gazete kağıtları ile korumaya çalıştığı görüldü. CİHAN

Yorumlar