Otistik öğrencilerin rehabilitasyonu için kurulan sera ilk meyvelerini verdi

Manisa Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi’nde otistik öğrencilerin rehabilitasyonu için kurulan sera,ilk meyvelerini verdi.

Google Haberlere Abone ol
Otistik öğrencilerin rehabilitasyonu için kurulan sera ilk meyvelerini verdi

Manisa Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi’nde otistik öğrencilerin rehabilitasyonu için kurulan sera,ilk meyvelerini verdi. Öğrenciler, burada yetiştirdiklerini marul ve soğanları topladı.

İl Özel İdaresi ve Manisa Organize Sanayi Bölgesi’nin katkılarıyla kurulan serada hem yazın hem de kışın sebze ve meyve yetiştirecek olan otistik öğrencilerin, sınıf ortamından çıkıp toprakla buluşarak dokunma, duyma ve koku duyularını, kaslarını ve ikili iletişimlerini geliştirmesi amaçlanıyor. 160 metrekarelik serada yapılan ilk hasatla öğrenciler, üç ay sonra emeklerinin karşılığını almanın mutluluğunu yaşadı. Manisa Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi Müdürü Murat Ceylan, yaptığı açıklamada, “İnsanın emek vererek ürettiği şeyler, çok değerli ve bir o kadar da önemlidir. Bugün hasadını yaptığımız soğan ve marulların bizim için anlamı ve önemi bir başkadır. Öğrencilerimiz, örnek bir çalışma sergilerken üretime katılmanın mutluluğunu da yaşadılar. Çalışmamızın herkese örnek teşkil etmesini diliyorum.” dedi. CİHAN

Yorumlar