Osmangazi Belediyesi, TİKA ile protokol imzaladı

Bursa Osmangazi Belediyesi, Bosna Hersek’in başkenti Saraybosna’daki Baş Çarşı’nın alt yapı ve zemin kaplama çalışmalarının yapılmasını kapsayan ‘Baş Çarşı Meydanı Çevre Düzenlemesi Projesi’ için T.C. Başbakanlık Türk İşbirliği...

Google Haberlere Abone ol
Osmangazi Belediyesi, TİKA ile protokol imzaladı

Bursa Osmangazi Belediyesi, Bosna Hersek’in başkenti Saraybosna’daki Baş Çarşı’nın alt yapı ve zemin kaplama çalışmalarının yapılmasını kapsayan ‘Baş Çarşı Meydanı Çevre Düzenlemesi Projesi’ için T.C. Başbakanlık Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) ile işbirliği protokolü imzaladı.

    Osmangazi Belediyesi, tarihinin en büyük sel felaketlerinden birini yaşayan Bosna Hersek’e desteklerini esirgemiyor. Topraklarının üçte biri sular altında kalan ve birçok can kaybının yaşandığı Bosna’ya geçtiğimiz günlerde afetzedelerin yaralarını sarmak adına yardım TIR’ları gönderen Osmangazi Belediyesi, başkent Saraybosna’daki Başçarşı’nın alt yapı ve zemin kaplama çalışmaları için T.C. Başbakanlık Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) ile protokole imza attı. İmzalanan işbirliği protokolü kapsamında Saraybosna’nın en büyük çarşısı olan Baş Çarşı’nın meydan ve çevre düzenleme çalışmalarının maliyeti Osmangazi Belediyesi ve Saraybosna Stari Grad Belediyesi tarafından ortaklaşa karşılanacak. Proje TİKA tarafından hayata geçirilecek.

    T.C. Başbakanlık Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) binasında yapılan imza töreninde Osmangazi Belediyesi’nin Balkan ülkelerindeki kardeş Belediyelerle irtibat kuran bir belediye olduğunu belirten Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Sel felaketinde Osmangazi Belediyesi Doboy Bölgesi'nde üzerine düşen görevi yerine getirdi. Bundan sonra da kardeş belediye Doboy Belediyesi ile ortak çalışma yürütecek. ‘Geçmiş olsun’ diliyoruz. Tarihi eserlerin restorasyonu noktasında Osmangazi Belediyesi, Türkiye’de örnek olmuş bir belediye. Bu konuda da belediye olarak şimdiye kadar birçok ödüle layık görüldük. Son olarak Baş Çarşı’da bugün protokol imzaladığımız proje kapsamında da Saraybosna’nın Stari Grad Belediyesi tarafından kente katkı sağlayanlara verilen Bosna Hersek’in en prestijli ödüllerinden ‘Altın Sebil’ ödülüne layık görüldük. Restorasyon çalışmaları konusunda tecrübe sahibiyiz. Bizim Bursa’da yapmış olduğumuz restorasyon çalışmaları diğer illere ve ülkelere örnek oldu. Bu tecrübemizi özellikle kardeş Belediyelerde kendi kültürümüzün, mimarimizin olduğu bölgelerde uygulama projeleriyle ayağa kaldırıyoruz.” dedi.

    TİKA Başkanı Çam da, yaptığı konuşmasında şunları söyledi: “Hem Bosna Hersek hem de Sırbistan’da sel felaketi yüzünden acı günler yaşandı. Çok ciddi manada zarar ve ziyan var. Türkiye olarak ilk defa dünyada ilk yardımları ulaştıran ülke olduk. TİKA olarak, afad olarak, diğer sivil toplum kuruluşları olarak acil yardımda bulunuldu. Osmangazi Belediyemiz de Doboy bölgesinde yardımlarda bulundu. Bunlar kardeşlik hukukunu ortaya koyan hayırlı çalışmalar. Devletimizin, hükümetimizin bize vermiş olduğu imkanlar çerçevesinde TİKA olarak, Osmangazi Belediyesi olarak böyle çalışmalar yapmaktan mutluluk duyuyoruz. İnşallah bu çalışmalar artarak devam edecektir.”

CİHAN

Yorumlar